Ryzen 7800x3D ısınıyor

fluxa

Centipat
Daha fazla  
Anakart
b650m ds3h
Merhaba arkadaşlar, bugün daha yeni montaj ettim işlemciyi. Boşta 45-50 derece arasında ama mesela Valorant için Riot Client'i açtığımda anlık 71 dereceye çıkıp tekrardan düşüyor. 240 mm soğutma var PBO Auto CBP açık, Arctic MX6 kullandım termal macun. Tam ısınma olmuyor gibi ama böyle garip saçma anlık çıkmalar oluyor. BIOS Update ettim son sürüme ve chipsetleri kurdum. Chipsetleri kaldırdım fakat hala aynı durumda. Sizce neden olabilir?

Çıktıktan sonra kaç dereceye düşüyor ve oyun esnasında kaç derece oluyor?

Ryzen işlemcilerin çalışma şekli 3000 serisinden beri böyle. Masaüstünde boştayken bile anlık sıcaklık fırlar, fanlar coşar, birkaç saniye sonra normale döner ve böyle tekrarlar.

Elinizdeki işlemci çok güçlü bir işlemci. Bu durum göz önüne alınınca pek bir sorun yok gibi duruyor. Ayrıca 71 derece yük altında yine normal. 80e dayanır ya da geçerse o zaman soğutma yetersiz kalıyordur. Ben de r5 5500 var o bile bazen boşta 42 derece oluyor durup dururken. Macunu kararında sürdünüz mü? Zar gibi olacak derler. Bol sürünce de ısınma yapar.

Çıktıktan sonra kaç dereceye düşüyor ve oyun esnasında kaç derece oluyor?

Çıktıktan sonra geri 50-49'a düşüyor.

Macunu X şeklinde yaptım ve dokunmadım hocam kasayı yan yatırıp baktığımda da soğutucu temas ediyor sorun yok gibi ama böyle anlık sıçrama oluyor bir anda 70'e çıkıp geri düşüyoe.

MSI MAG CoreLiquid B240 kullanıyorum bu arada.

Normal hocam bendede 3600x var OC'lu. Bendede oluyor.

7800X3D kullanıyorum. 360 MM sıvı soğutma ile kullanıyorum. EXPO I açık o kadar başka hiç bir ayarı ellemedim. OCCT testinde maksimum 80 derece oldu ( OCCT de de bi zahmet olsun). Boş masaüstünde 40 derece oyunlarda da maks 71 derece gördüm. Bazı oyunlarda 60'ı geçmiyor bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…