Ryzen 9 3900X bilgisayar açılırken mavi ekran hatası "INTERNAL Power ERROR"

Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar, sistemimi 1 yıldır kullanmaktayım ve 1 yıldır bu sorundan muzdaribim. Normalde bilgisayar açılırken ilk biraz uzun bir süre post ekranı geliyor, sonra Windows logosu gelip gidiyor ardından "hoş geldiniz" yazısı ya geliyor ya gelmiyor sonra da masaüstü geliyor. Ama bilgisayar açılırken bazen Windows logosu ile hoş geldiniz ekranı arasında siyah ekranda takılıyor. Hatanın sıklığı kimi zaman günde 1-2 kere, kimi zamansa bilgisayar 1 hafta güzel çalışıyor. Klavyede hiçbir ışık yanmıyor, Windows hiçbir tepki vermiyor, anakart üzerinde hiçbir uyarı yok, sanki bıraksak akşama kadar öyle çalışacakmış gibi. Ama bugün ilginç bir şey oldu, biraz bekledim ve mavi ekran hatası aldım, böylelikle çözüme biraz daha yaklaşmış oluyorum. İnternette bu hatayı bilgisayar açıkken almışlar ve sorunu da AMD ekran kartı sürücülerini kaldırarak çözmüşler. Halbuki bu sorunu iki farklı NVIDIA ekran kartı ile yaşıyorum. Bu takılmaları nasıl çözebilirim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

BIOS'da "Fast Boot" etkin. XMP profili seçili. Tüm on-board donanımlar etkin. BIOS sürümü 1302. Güncellemememin sebebi sonraki sürümlerin stabil olmaması; ASUS'un zayıf bilgilendirmesi sağ olsun, bu sürümlerin beta olduğunu Reddit'den öğreniyoruz.

Bilgisayarın açılışını etkileyen bütün donanımlar:
*CPU: AMD Ryzen 9 3900X
*GPU: Gigabyte RTX 2060S Windforce OC 8 GB
*RAM: G.Skill Trident Z F4-3600C16D-16GTZR 2x8 GB 3600MHz CL16.
*MB: ASUS X570 Crosshair VIII Formula.
*PSU: High Power Direct 12 BR II 1000W.
*SSD1: Samsung 970 Evo Plus 500 GB.
*SSD2: Samsung 860 Evo 500 GB.
*SSD3: Kingston SV300S37A240G 240 GB.
*DVD-RW: ASUS DRW-24F1ST.

*USB ve PCI-e cihazları: USB 2.0 fare | USB 2.0 klavye | USB 2.0 kart okuyucu | USB 3.0 kart okuyucu | USB 2.0 Floppy | USB 2.0 işlemci fanı | USB 2.0 Hub | USB 2.0 joystick | USB 2.0 Webcam | PCI-e 2.0 seri-paralel port kartı.
*Ekranlar: ASUS VN247 FHD 1ms 60Hz | Casper E20HCSP 1600X900 60Hz.

Temel donanımlardan işlemci, anakart, güç kaynağı, DVD-RW, SSD 1 ve SSD 3 ilk günden beri var olan donanımlar. Daha önceki ekran kartım olan GTX 770 ile de açılırken bu sorun oluyordu.

Minidump dosyası: dump.zip

Son düzenleme:
Tabii ki. Bir deneyin onun dışında yardımcı olacak olan bu konularda bilgili birileri gelebilir hem. Ben eski sistemimde çaresini bu şekilde bulmuştum. 2133 MHz'de mavi ekran almazsanız bir kaç gün kademe kademe yükseltirsiniz. Mesela 2666 yapın sonra, onda da almazsanız 3000 gibi gibi...

1) Avast silmelisiniz.
2) McAfee silmelisiniz.
3) BIOS güncel değil. BIOS için en güncel sürümü indirmek için aşağıdaki websitesinden en üstteki 2206 sürümünü indirmelisin.

Link: ROG Crosshair VIII Formula BIOS & Firmware | Anakart | ASUS Türkiye

4) Aşağıdaki rehber anlatım linkine gidin ve gerekli işlemleri oraya göre yapın. İşlem bitince ekranın fotoğrafını bizimle paylaşın. Ona göre devam edip etmeyeceğimize bakacağız.

Son düzenleme:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bazı kişilerde de olduğu gibi bende de 1302 sonrası stabil değil hatta en sonunda bilgisayar kullanılamaz hale gelebiliyor. USB BIOS Flashback ile 1302'ye geri dönmek durumunda kaldım.
McAfee kullanmıyorum.

Ben başka bir şey fark edemedim ne yazık ki. Yine mavi ekran verirse yeni minidump dosyasını paylaşırsınız. İyi akşamlar.

Bugün tekrardan hata verdi. Yarın bilgisayarı 10-20 kere düşük ve yüksek bellek sıklıklarıyla kapatıp açarak bir deneme yapacağım. Onun haricinde katı hal sürücülerine deneme yaptım ve hiçbir sorun çıkmadı. Bellekler de Memtest86'dan geçti ve hiçbir sıkıntı gözükmüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…