Ryzen 9 3900X ve RTX 2080 Super sistem toplama

glitche

Hectopat
Selam dostlar. İşlemcimi AMD Ryzen 9 3900X ve ekran kartımı ASUS ROG STRIX GeForce RTX 2080 Super Advanced Edition 8 GB modelini satın aldım. Geri kalan parçalar için bana anakart, RAM, SSD, sıvı soğutucu, PSU ve kasa tercihleriniz ne olur? Bütçemi borçlarla oluşturduğum için net bir fiyat veremiyorum. Bu yüzden ne çok ucuz ne de çok pahalı bir öneri de bulunmazsanız çok sevinirim. İdeal ve doğru parça önerilerinize ihtiyacım var. Teşekkürler.

Anakart:
Veya

RAM:

SSD:

PSU:
Veya

Kasa+Sıvı soğutma:
Veya

Xigmatek Aurora 240 EN42807 Intel/AMD 2 x 120 mm At 120 Rainbow İşlemci Soğutucu
889,00 TL

Asus Prime X570-P AMD X570 4400MHz DDR4 Soket AM4 ATX Anakart
1.424,78 TL

G.Skill RipjawsV 16 GB (2X8) 3600 Mhz DDR4 F4-3600C18D-16GVK Ram
651,61 TL
Anakart VRM'leri 3900X için uygun.

Önerdiğin anakartların 3900X için o.c destekliyor mu? Sorun yaratır mı VRM'ler?

Son düzenleme:
Bence bu sisteme uygun bir zamanda bir UPS ( Kesintisiz Güç Kaynağı ) alınmalı. Parçalar pahalı ve zarar gelmesini istemezsiniz .

@kharis VRM'ler için aktif soğutma (Fan) yok. Chipset için fan var ama çok önemli bir şey değil.

VRM bakımdan B550 almak daha mantıklı:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

B550 anakartlar VRM olarak gayet iyi ve daha uygun fiyatlı.

Overclock yapınca X570 daha performanslı olacaktır, bu yüzden bütçe varsa X570 alınmalı diye düşünüyorum. B550 kötü değil yeni nesil ve kaliteli. B550 daha düşük bütçeler için daha tercih edilebilir bir durumda diye düşünüyorum.

VRM olarak benzer hatta daha güçlü olabiliyor aynı fiyata sahip X570 anakartlara göre en kısa şekilde anlatmak gerekirse OC potansiyeli artıyor:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…