Güç kaynağı ve SSD'ye takıldım, gerisi iyi gibi. Samsung 980 yerine 980 Pro veya Kingston KC3000 öneririm.
Bir de anakartın sıcaklık durumunu iyi araştır. O işlemci ile yapılan testlerde V2 olmayan modelinin sıcaklıkları hayli yüksekti. Daha uygun bir anakart bakılabilir.
Güç kaynağı ve SSD'ye takıldım, gerisi iyi gibi. Samsung 980 yerine 980 Pro veya Kingston KC3000 öneririm.
Bir de anakartın sıcaklık durumunu iyi araştır. O işlemci ile yapılan testlerde V2 olmayan modelinin sıcaklıkları hayli yüksekti. Daha uygun bir anakart bakılabilir.
@MerdoJR İşlemci olarak 5800X3D modelini de düşünebilirsiniz. Manli hakkında bilgim yok da yanlış hatırlamıyorsam @Motionless IN White Manli marka ekran kartı kullanıyordu. O daha iyi bilir.
@MerdoJR işlemci olarak 5800x3D modelini de düşünebilirsiniz. Manli hakkında bilgim yok da yanlış hatırlamıyorsam @Motionless IN White manli marka ekran kartı kullanıyordu. O daha iyi bilir.
@MerdoJR Yani aslında CS ve Valorant için Ryzen 5600 işlemci bile fazlasıyla iş görür. 5800X3D ve 5900X işlemciler oldukça yüksek seviye işlemciler. Bütçenizi söylerseniz daha iyi yardımcı oluruz bence.
@MerdoJR Yani aslında CS ve Valorant için Ryzen 5600 işlemci bile fazlasıyla iş görür. 5800X3D ve 5900X işlemciler oldukça yüksek seviye işlemciler. Bütçenizi söylerseniz daha iyi yardımcı oluruz bence.
@MerdoJR Şimdi anladım. Peki bu bütçe bu parçaları alacak kadar iyiyse DDR5 tabanlı bir sistem yapmayı düşündünüz mü?
Kasa, güç kaynağı, ekran kartı, diskler vs. aynı kalır. Sadece işlemci, anakart, RAM değişirsiniz.
Parça olarak ise;
İşlemci: Ryzen 5 7600X
Anakart: B650 sınıfı bir anakart.
RAM: DDR5 RAM.
Yani bu üçlüyle bir sistem kurabilirseniz geleceğe dönük daha güzel olur diye düşünüyorum. Hangi siteden alışveriş yaptığınızı bilmediğim için fiyatlarla ilgili bir şey diyemiyorum.