PSU: Power Supply FSP 700W (FSP700-60AHBC) a. PFC 12cm fan %85 80+
Arkadaşlar 32.000 TL bütçe için bu bilgisayar nasıl sizce? Uzun zaman sonra ilk defa bilgisayar alacağım için soruyorum. Şu anda bu parçalar için fiyat sizce fazla mı? Ekran kartı konusunda dünya çapında bir sıkıntı olduğunu biliyorum, önümüzdeki birkaç ay içinde fiyat sizce düşer mi yoksa artar mı? Bu bilgisayarı şu an alınır mı?
Not: Parçaları ayrı ayrı almayacağım bilgisayar hazır kasadır.
Anakart, soğutucu, PSU, RAM düşük kalmış. Soğutucunun işlemciyi soğutacağından pek emin değilim. RTX 3080 ve 5900X için alınır. Ancak alındığında bazı parçaların değişmesi gerek. Eğer senin için Işın izleme ve DLSS'nin önemi yoksa, 6900XT al.
Ekran kartının Nvidia olması önemli, bazı yazılımlarımda CUDA API'ı kullandığım için. RTX ve DLSS de oldukça önemli benim için.
@yaagzrmkc Yalnızca 3080 20.000 TL'den daha pahalı şuanda, normalde dediğiniz ekran kartı stok sıkıntısı bittiğinde mi acaba ? Sizce bu sıkıntı ne zaman bitecektir ?
Parçaları teker teker topladığımda bu fiyata denk getirebileceğimi sanmıyorum, bu şuanda mümkün mü ?
Anladım teşekkürler O zamanlara geri dönebileceğimizden emin değilim ben pek. Sizce durum eski haline dönecek mi ? Dönerse ne kadar sürer ? Tabii ki kesin bi cevap beklemiyorum, yalnızca fikirlerinizi merak ediyorum sizin de
Anladım teşekkürler O zamanlara geri dönebileceğimizden emin değilim ben pek. Sizce durum eski haline dönecek mi ? Dönerse ne kadar sürer ? Tabii ki kesin bi cevap beklemiyorum, yalnızca fikirlerinizi merak ediyorum sizin de
İlla ki döner fakat pandeminin etkisiyle daha uzun sürecek. Haber görmüştüm, ETH Mining devri bitiyor diye. 2022 Haziran gibi kurtulacağız gibime geliyor.