Ryzen 9 7900X sistem nasıl?

Bütçe
60k-65k

vatoz28

Hectopat
Yer
Ankara
Merhaba herkese,

60k bandında 4070 Ti'lı bir sistem topladım. Bu fiyata belki 4080'li de toplanabilirdi fakat ben alacağım parçaların kaliteli olmasını istiyorum. Ekran kartı işlemciyi yüksek seçip, geri kalan parçaların modellerinden ve kalitelerinden kısmak istemiyorum. Sadece oyun amaçlı olarak kullanılacaktır.

Sistemi bu kriterler doğrultusunda değerlendirirseniz sevinirim. Önerilerinizi bekliyorum.

İşlemci: AMD Ryzen 9 7900X.

Anakart: ASUS ROG STRIX B650E-F

RAM: Corsair 32 GB(2x16 GB) Vengeance RGB 6000MHz CL40.

Ekran kartı: Gigabyte GeForce RTX 4070 Ti Gaming 12 GB GDDR6X 192 bit.

Kasa: Cooler Master Master Case H500 ARGB tempered glass USB 3.2 mid Tower kasa.

Sıvı soğutma: Corsair H150 RGB 360mm.

Power Supply: Corsair RM'e RM850e 850 watt 80+ Gold siyah Full modüler.

SSD: Corsair MP600 Pro nh 1TB PCI-e 4.0 (gen 4) X4 NVMe M.2 SSD (7000 MB okuma / 5700 MB yazma)

Sabit disk: Seagate 2TB Barracuda 256MB 7200RPM 3.5 SATA 3.0 hard disk.

Son düzenleyen: Moderatör:
32 GB RAM gereksiz olmuş yayın açılmayacaksa.

Parça kalitesi?
Zaten bu bütçede toplanacak sistemde kalitesiz donanım olmaz,65K gidip 4070 Tİ a vermek saçmalık, kartın 12 GB gibi komik bir VRAM miktarına sahip olduğunu biliyorsunuz değil mi?

Biraz da ileriye dönük olması amacıyla DDR4 almak mantıklı olur mu?

32 GB RAM gereksiz olmuş yayın açılmayacaksa.
1-2 seneye oyunlar 32gb ram isteyecektir, o sebeple almışken fazla olsun diye ekledim.

Parça kalitesi?
Zaten bu bütçede toplanacak sistemde kalitesiz donanım olmaz,65K gidip 4070 Tİ a vermek saçmalık, kartın 12 GB gibi komik bir VRAM miktarına sahip olduğunu biliyorsunuz değil mi?
Amd ekran kartı almayacağım, o yüzden 4080 de alsam 16gb oluyor vrm. Arada inanılmaz bir fark yok bakınca. Ram kalitesi, ssd, anakart kalitelerinden bahsediyorum. Bazı hazır sistemlerde gayette hiç adını duymadığım markaların bileşenleri kullanılıyor.

DDR4 ileriye dönük?
AMD kart önermedim ki nereden çıktı, 4090 toplanabilir/alınabilir bu bütçede.
Bu sistem gayet iyi.
Adını duymamanız o markaların kalitesiz oldukları anlamına gelmez, ki hepsi bilinen marka.

İyi de hocam ileriye dönük olan DDR5 DDR4 değil. Ben AM5 , DDR5 anakart koydum sisteme ramler de DDR5 5600 MHz.
Aynen ben de yani ileriye dönük olacaksa DDR4 almak mantıksız olur manasında yazmıştım. Attığınız sistem DDR4 gözüküyor.

Aynen ben de yani ileriye dönük olacaksa DDR4 almak mantıksız olur manasında yazmıştım. Attığınız sistem DDR4 gözüküyor.
Hocam siz sisteme fotoğrafta attığım upgradeleri yaptınız mı? Sizin baktığınız upgradesiz sistemin default hali. Ben bayağı özelleştirdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…