Ryzen 9 7900X sistemdeki parçalar birbiriyle uyumlu mu?

catwn

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayardan pek anlamıyorum, 1 yıl önce arkadaşımla 1 günlük araştırma sonucu toplamıştım sistemi. Bu aralar kafama takıldı acaba başka türlü olsa daha mı iyi olurdu diye. Bilgisayardan anlayan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. En düşük bütçe ile değiştirmemi tavsiye ettiğiniz parçalar var mı? Özellikle SSD konusunda pek emin değilim.

• İşlemci AMD Ryzen 9 7900X(güvenilir bir siteden kutusuz tray almıştım)
  • Ekran kartı ASUS TUF RTX 3070(8GB 3 fanlı olan)
  • Anakart ASUS Prime B650-Plus DDR5 6400+(OC)
  • RAMler Kingston FURY Beast 32GB(2x16GB) 5200MT/s
  • Soğutucu GameBooster INFINITY 360 Black Edition ARGB 360mm
  • Kasa Cooler Master MasterBox MB520 Mesh ARGB 3.2 Siyah E-ATX Mid Tower
  • SSD XPG Gammix S70 Blade 1 TB 7400/5500mb/s M.2 Ssd

Hiçbir sıkıntı yok, günümüzdeki çoğu sistemden daha iyi.

Oyun içindi evet. Teşekkür ederim. Tavsiyen varsa yazabilirsin, birşeyleri değiştirebilirim çünkü.
Acil olarak bir sey degistirmene gerek yok. Oyun icin toplanan sistemlerde ekran karti yuku sirtlayan parca olur. 7900X ve 3070 yerine 7600X, 7700X gibi bir model alinip ekran karti 3080 yapilabilirdi. 7900X'in oyunlarda artisini goremezsin.

Acil olarak bir sey degistirmene gerek yok. Oyun icin toplanan sistemlerde ekran karti yuku sirtlayan parca olur. 7900X ve 3070 yerine 7600X, 7700X gibi bir model alinip ekran karti 3080 yapilabilirdi. 7900X'in oyunlarda artisini goremezsin.
Peki 7900x'e hangi ekran kartını alsam birebir uyumlu olur sizce?

Birebir uyum diye bir sey yok. Oyun icin sistem toplarken mantik sudur: Online oyunlarda (Valorant gibi daha dusuk sistem gerektiren) maksimum FPS istiyorsan AMD X3D islemci alacaksin, paranin yettigi en iyi GPU'yu cekeceksin. Genel olarak oyunlarda yuksek FPS istiyorsan, ayarlari kokleyeyim, isinlari izleyeyim diyorsan 5/7 serisi bir islemci alip paranin yettigi en iyi GPU'yu alacaksin.

Oyunlarda istedigimiz sey minimum islemci kullanimiyla maksimum GPU kullanimina erismek.

Yine de tavsiye istiyorsan bekleyip yaza dogru RTX 5070, RX 9070 gibi bir sey patlatabilirsin.

İleride değiştirirsem bu şekilde yapacağım, çok teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…