Merhaba iyi günler. Mahalleden Ryzen 9 7950X işlemci buldum 13K'ya 1 yıl olmuş alalı. Yeni sistem kurmuş satıyormuş. Faturası vs varmış. Alınır mı sizce? Ryzen 7 7800x3D almayı düşünüyordum ama.
Evet daha iyi biliyorum ama bende şu an sadece işlemci eksik her şeyi aldım sıvı soğutma Arctic Liquid Freezer II 280 mm aldım soğıturmu diye endişeliyim.
Render işleminin hangi donanımı kullandığı önemli, ekran kartını kullananda var işlemciyi kullananda, işlemci gerektiren ise ve sık ihtiyacınız olmuyorsa yine 7800x3D, ama sık render yapılacaksa 7950X.
Ayırmanız gereken nokta şu, size kas gücü mü lazım, oyun performansı mı, ona göre seçim yapın.
Render işleminin hangi donanımı kullandığı önemli, ekran kartını kullananda var işlemciyi kullananda, işlemci gerektiren ise ve sık ihtiyacınız olmuyorsa yine 7800x3D, ama sık render yapılacaksa 7950X.
Ayırmanız gereken nokta şu, size kas gücü mü lazım, oyun performansımı ona göre seçim yapın.
Vallahi haftada 1 veya en fazla 2 render yaparım maksimum videolar da 10 15 dakika olur en fazla. Ama sıvı soğutma Arctic Liquid Freezer II 280 mm aldım yeter mi Ryzen 7 7800x3D işlemci için.