Merhaba arkadaşlar. Technopat başta olmak üzere (%87) şu anki güncel sistemler hakkında bilgilerimi yeniledim. Sistemi toplamamda emeği geçen herkese teşekkürler.
2011 yılı topladığım Intel i7'nin zamana yenik düşmesiyle 10 aydır çıktı çıkacak 3000 serisini bekledim. Bütçe olarak R5 ve R7 düşünüyordum ama doların artışı ve bir kez alınarak uzun süre kullanılacağından R9'u tercih ettim. Elimdeki PSU'nun bu sisteme yeterli olup olmadığı konusunda netleşemedim. Bugüne kadar tüketimi çoğu kişi çok dert etmemiştir diye düşünüyorum. Bu vesileyle güç tüketimi konusunda bilgi sahibi olmamız açısından da çoğu kişiye faydalı olacaktır.
Konu sistem;
Ryzen 9 3900X 105Watt
MSI MPG X570 GAMING Plus anakart (güç tüketir mi? )
Corsair Vengeance LPX 3200 MHz RAM (güç tüketir mi? )
500 GB SSD (güç tüketir mi? )
2TB HDD (güç tüketir mi? )
Quadro 6000 6 GB Ekran Kartı
CollerMaster PSU 600Watt
Bu sistem için kaç Watt PSU gerekir? Mümkün olduğunca bendeki 600 Watt'ı kullanabilmek istiyorum. R9'un maks 250W gördüğünü okumuştum. Ekran kartı da 300W'a çıksa diğer donanımların çok güç tüketmeyeceğini düşünüyorum ama düşüncemi değiştirirseniz de sevinirim. Tavsiyeniz olursa memnuniyetle duymak isterim. Sizce 600W yeterli midir? Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler ediyorum.