Dediğiniz şeylerden pek bir şey anlamadım, özellikle "FHD veya 2K için: 5800x3D +60 FPS = 7800x3D +60 FPS 9800x3D +60 FPS." bu bölümde, biraz fazla abartıyorsunuz gibime geldi, bir de RAM hızı o kadar fark yaratmıyor ki karşılaştırmalara bakınca, ayrıca elinizdeki sistem mis gibi daha niye uğraşıyorsunuz ki? Zaten 4070 Ti Super'in yapacağınız double X3D sistemden daha iyi olacağını düşünüyorum. Intel ona muadil bir ekran kartı çıkarabilir mi ki? Hayatta olmaz, daha çok yeni. Çıkartsa bile o kartta DLSS, fg, Ray Tracing desteği olacak mı? Ben komple yeni sistem alıp 4-5 sene hiç ellemeyeceğim mesela, 1050 Ti i7 7700'den 4070 Ti Super R7 7800x3D, işlemciyi yüksek tutuyorum bu sayede ileride ekran kartı değiştirdiğimde işlemci değiştirmeyeyim. Her zaman benim işlemcimden, ekran kartımdan daha iyi ürünler çıkacak. Ama benim hedefim FPS'yi verdiğim paraya oranla en çok değiştirecek olan şeyi olmak, tamam mesela 5800x3D ile 7800x3D arasında diyelim ki 30 FPS oynuyor, elimde 5800x3D varsa bunu kullanır, daha sağlam bir ekran kartı alırım, çünkü 30-40 FPS için o kadar parayı vereceğime vermem daha iyi. Bu arada bu bilgiyi öğrendiğiniz yeri atabilir misiniz merak ettim.
Zaten 4K Ray Tracing denen olayı 4090 zor yapıyor, kıçıkırık Intel işlemci ekran kartı her neyse ona L3 önbelleğini doldursan ne olacak? Ray Tracing çok zor bir olay, hele hele o kadar piksel varken her yiğidin harçı değildir bu, biraz daha gerçekçi bakmanız lazım bence. Bu arada benim bildiğim kadarıyla XE2 ekran kartlı işlemciyi tanıttılar, F1 24 oyununda 1080p 60 FPS'i başarmış (XeSS ile).
Bir de neden DDR5'e geçecekseniz DDR4'e o kadar yatırım yaptınız? Bir de o "XE2 işlemcili ekran kartı" ile işlemcinin L3 önbelleği senkronize çalışacak mı? Niye çalışsın ayrıca, onun L3 önbelleği ona, bunun L3 önbelleği buna. Biraz hayal kuruyorsunuz gibime geldi.