Ryzen Anakart Üzerindeki Güç Girişleri

Zeki Kosif

Hectopat
Yer
Samsun, Turkey
Daha fazla  
Merhabalar arkadaşlar yeni bir ryzen sistem topladım fakat anakartın üzerinde iki tane CPU güç girişi var. Biri 8 pin biri de 4 4 pin boşta kaldı. Sadece 8in bağlantısı yapıldı, güç kaynağında sadece 8 vardı herhangi bir sıkıntı yaratır mı? Teşekkürler.
Sistem
Asus Crosshair Vı X370
Ryzen 1700x
Corsair Rm 750x Güç Kaynağı
16 GB RAM
Corsair H115i

Merhabalar arkadaşlar yeni bir ryzen sistem topladım fakat anakartın üzerinde iki tane CPU güç girişi var. Biri 8 pin biri de 4 4 pin boşta kaldı. Sadece 8in bağlantısı yapıldı, güç kaynağında sadece 8 vardı herhangi bir sıkıntı yaratır mı? Teşekkürler.
Sistem
Asus Crosshair Vı X370
Ryzen 1700x
Corsair Rm 750x Güç Kaynağı
16 GB RAM
Corsair H115i
Aynı güç kaynağını kullanıyorum. O PSU'da o güç girişine zaten kablo takamazsınız. RM750x'in içinden 1 adet PSU kablosu çıkmakta.

Şu girişe 4+4 takın yeter. (y)

Ekran Alıntısı.PNG

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    79,3 KB · Görüntüleme: 247
Bu şekilde hiç bir türlü overclock yapılmaz mı ? Ayrıca şunu alsam işimi görür mü ?

Overclock yine yaparsında güç yeterli olmadığından kısıtlı yaparsın. Yüksek seviyelere ulaşmak için anakartın güç gereksinimini karşılaman şart.

Resimdeki gibi kablo işini görür fakat oda merdiven altı imalat gibi duruyor. Başka alternatif bulabilirsen iyi olur.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı