Ryzen APU sistem tavsiyesi

Bütçe
Şu anlık max 2500

CalicityOp

Centipat
Arkadaşlar öncelikle selamlar,

Kötü bir bilgisayara sahibim ve kendime yetecek bir bilgisayar toplama kararına sonunda vardım. Şu anlık düşüncem GPU'lu bir sistem toplayıp 6 - 12 ay sonra ekran kartı takmak. Şu an elimde 2500 liralık bir bütçe var ve ekran kartı harici her şeyi almak istiyorum, daha sonrasında ise elime 1000 lira ve üstü bir bütçe geçtiğinde, ekran kartımı almak istiyorum. Şu anlık kafamda kurduğum sistem;

Işlemci = Ryzen 3 2200G APU.
RAM = 2x8 3000 MHz.
Anakart = MSI B450M-A PRO.
PSU = 600W 80+( yeteceğini düşünüyorum)
SSD = James Donkey 240GB.
Kasa = önceliğim sistem olduğu için uygun fiyatlı bir kasa almayı düşünüyorum üstüne para kalırsa güzel bir kasa da alabilirim.

Şimdi böyle bir kasa oluşturup sonrasında ise RX580 8 veya 4 GB ekran kartı takmak istiyorum. 1000-1500 lira ya( uygun ve temiz 2. el bulursam da alabilirim). Böyle bir sistem topladıktan sonra işlemci ile RX580 uyumlu olur mu veya bu ikisiyle anakart uyumlu olur mu, artısı eksisi ile bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. =)

Dipnot= bu bilgisayar ile LoL, CS-GO, Valorant - GTAV gibi oyunlar oynayacağım. Ekran kartı olmadan kullanacağım süre zarfında nasıl bir performans alırım?

Son düzenleyen: Moderatör:

Corsair Vengeance 8 GB 3000MHz DDR4 CMK8GX4M1D3000C16 Bellek Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe (2tane)

Bu sistem sizin için kafi sanırım

Bu şekilde iyi diyebilirim. Ileriye dönük. Ama SSD biraz sıkıntılı diyorlar. Patriot Burst Pbu240gs25ssdr 2.5” 240 Gb Sata 3 Ssd Fiyatları ve Özellikleri Bu SSD güzel bunuda tercih edebilirsiniz. Ben kullanıyorum uzun süredir.
Bütçeniz ne kadar?
Pardon görmemişim başta yazıyormuş.
600W biraz fazla gidebilir. 500-550W tercih edilebilir.
Hocam baktım birkaç yere, önceden sorun varmış ama artık yeni nesillerinde bir sıkıntı yokmuş. Ve bende 450W'luk bir güç kaynağı var, yeni bir PSU almak yerine ondan 400 kısıp başka bir şeye yükseltebilirim başka bir parçayı. Ne diyorsun?
Ekran kartı takacaksan bundan şaşma.
⦁ AMD Ryzen 3 3200G 12nm (700TL-sitem)
⦁ Gigabyte B450M S2H (490TL-depopark)
⦁ Crucial Ballistix 8 GB 3000MHz CL15 (e-diye) (310TL-DFS)
⦁ Crucial BX500 480GB SATA3 SSD (420TL-Amazon TR)
⦁ Aerocool aeroengine 500W 80+ (550TL-Teknobiyotik)

Hocam RAM olarak G.Skill RAM'lar daha verimli oluyormuş bu sistem için. Diğer bileşenler için de teşekkür ederim.

Corsair Vengeance 8 GB 3000MHz DDR4 CMK8GX4M1D3000C16 Bellek Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe (2tane)

Bu sistem sizin için kafi sanırım
2200g ile 3200g arasında çok bir fark yok sanırsam. Fiyat için mi 2200g seçtiniz?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı