Ryzen CPU GTA 5 gece FPS sorunu

Aweja

Hectopat
Hepinize merhaba arkadaşlar. Ben çok gıcık ve rahatsız olduğum bir sorunu paylaşacağım ve yardım isteyeceğim. Bu sorun GTA 5 RX 470 ve Ryzen 3 2200G işlemci ile oluyor. Sabahları 90 100 FPS aralarında dolaşırken geceleri özellikle şehire doğru bakarken yarı yarıya bir FPS düşmesi yaşıyorum bu konuyu açan bazı kullanıcılar gördüm. Ancak sorunları çözülmemiş sanırım AMD forumlarında konu açanlar var. Bu sorunun çözümü yok mu arkadaşlar? Her Ryzen kullananın başına gelmiyor. Sanırım neden kaynaklanıyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Konu güncel yardım sever arkadaşlar yok mu hafifleten bir öneri falan.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sizdeki durumun bir benzeri burda da var. Aşağıdaki yorumlarda R7 1700X, 2700X, R5 2600 kullanıcılarının da bu durumdan yakındıklarını dile getirmişler. Normalde bu zamanda Intel sistem toplamanızı önermem, eğer geçiş yapmayı çok istiyorsanız işlemci ve anakartı elden çıkarıp, i5 9400F'li bir sistem sizin işinizi çok rahat görür.

Intel i39100F ve i38100 arasında kaldım hangisi güçlü acaba mantıken i39100F daha güçlü olması gerek ama alışveriş sitelerinde i38100 daha pahalı i39100F'e göre bunun sebebi nedir? Arada kaldım teşekkürler.

Malesef o kadar bütçem yok i39100F hem daha performanslı hem de daha ucuz olmasının sebebini öğrenmek istiyorum ona göre alacağım.

@Aweja, 8.nesil işlemciler günümüz işlemci piyasa pazarında yavaştan izini kaybettirmeye başladı bile, stoklarda kalan ürünler belirlenmiş fiyat bantlarında hala satışta, tıpkı 6 ve 7.nesil işlemciler gibi. Ayrıca, 4.nesiller gibi bunların da yakın zamanda üretimi durdurulup sıfır işlemci piyasasından otomatik olarak silineceklerdir. 9100F, GTX 1660 seviyesindeki kartları genel olarak besleyecek kapasitede bir işlemci, aynı şekilde 8100 de öyle ama şu anki durum için fiyat ve performans anlamında 9100F daha mantıklı duruyor tabii. 9.nesilin şu an biraz daha uygun fiyatlı olmasının bir diğer sebebi de 3.nesil Ryzen işlemcilerin varlığı denilebilir. Intel'in rekabet açısından değerlendirdiği ufak bir yol, bir çare gibi alternatif seçenek düşünmüş olabilir, ama tam anlamıyla bu konuda rakip marka karşısında henüz kapışacak durumda da değil şu an.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…