Ryzen alınabilir evet. Kısa özet geçiyorum. Amd genellikle uzun ömürlü işlemciler çıkartmıştır. Bütçesi düşük olan insanlara hitap etmiştir, eğer ki benim param çok ve 2 seneye kalmaz yeniden işlemci alırım dersen, önerim İntel olacaktır. Fakat belli olmaz uzun kullanırım dersen Amd öneririm. Amd Ryzen serisi ile İnteli geçmeyi başarmıştı bir bakıma. Fakat İntel buna dayanamayıp acele ile Coffee Lake serisi işlemcileri piyasaya sürdü. Bu şekilde tekrar öne geçmeyi başardı. İntel çekirdek sayısını arttırdı, hız değerlerini arttırdı buna benzer çok değişim yaptı, oyun bakımında bakacak olursak İntel %10 ileride diyebilirim, güç bakımından bakacak olursak tek çekirdek performansında İntel, çok çekirdek performansında ise Amd önde gidiyor. Bütçe demiş iken, Coffee Lake işlemcilerin anakart fiyatları şuan uçuk durumda, fakat Amd işlemcilerin anakart fiyatları iyi denilebilir. Amd alınıp, aradaki fiyat farkını işlemciye ekleyebilirsin. Ve OC yapma imkanında var, bu her iki işlemci için geçerli olsa bile, Amd daha elverişli. Son olarak şunu eklemek istiyorum, genellikle tartışılan İntel safhasında ki işlemci İ3 8350K oluyor, ve gözlemlerime göre İ3 8350K FPS olarak önde olsa bile, işlemci çok zorlanıyor. Bunu en basit şekilde YouTube üzerinden görebilirsiniz.