Ryzen işlemci, anakart ve RAM önerisi

Ünal Özbay

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel® Raptor Lake Core™ i7-13700H 14C/20T; 24MB L3; E-CORE Max 3.70GHZ P-CORE Max 5.00 GHZ; 45W
NVIDIA® GeForce® RTX4060 Max-Performance 8GB GDDR6 128-Bit DX12
17,3" FHD 1920x1080 144Hz IPS Mat LED Ekran
32GB (2x16GB) DDR5 4800MHz
3TB M.2 SSD PCIe 4.0 x4
Arkadaşlar merhaba. AMD FX8370 ile GTX1060'da darboğaz yaşıyorum. Battlefield 1 low'da bile 30 40 FPS alıyorum.
Bu nedenle sistem değiştireceğim ve Ryzen işlemcilerde kafam karışık yeni Ryzen mi eski Ryzen mi? Oyun odaklı olduğum için tavsiyelerinize ihtiyacım var! Bütce 1000TL ve biraz üstü ama siz yine bütceye bakmayın. Anakart ve RAM önerisi de yapmanızı rica ediyorum şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elinizdeki parçaları da yazın. RAM olarak ne var elinizde?
1000 TL'ye o ekran kartına dar boğaz yapmayacak bir sistem biraz zor. Belki mevcut parçalarınızı satarak üzerine ekleme yapabilirsiniz.
Ancak size fiyat olarak uygun şu önerilerde bulunacağım.
İşlemci önerim Ryzen 1600 olacaktır. Eğer bütçeyi aşıyorsa 1500X ya da 2400G
Anakart önerim kesinlikle B350 çipsetli anakart modellerine bakmanız olacaktır. Marka pek önemli değil.
RAM olarak da gönül ister ki 2x8 GB modül olsun. Ancak 8 GB RAM alsanız da DDR 4 ve mutlaka 3000 MHz öneririm. Ryzen işlemciler RAM performansından besleniyor. Bu arada tabi güç kaynağınızı da değiştirmek gerekebilir. Bunda da FSP Hydro 500W 80+ ya da 600W modellerine bakabilirsiniz.

En ucuz bu şekilde oldu.
Arkadaş nedendir bilmem ama Ryzen işlemci istemiş.
GTX 1060'la darboğaz yapmayacak Ryzen işlemci minimum 850TL. O yüzden Ryzen'i boş verip Intel işlemcili bir bilgisayar kurmanızı veya bütçeyi arttırmanızı öneririm.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Sorununuzun darboğaz olduğunu sanmıyorum. Daha düşük bir işlemci ile 100 FPS üzerinde oynayabiliyorlar.

Multiplayer ile singleplayer farklı. Multiplayer olunca işlemciye daha da fazla yükleniyor.

Ben de o düşüncedeyim, elimdeki parçaları satıp yenisini toplamak istiyorum. Full HD oyun oynuyorum, 4K takıntım yok.
Yazmadığım parçalarım, anakart Asus M5A97 2.0 Evo, PSU Thermaltek 750W 80 bronz, RAM'ler farklı olarak Corsair 1600 MHz CL 9 tek slot 8 GB, Kingston 1600 MGz CL 9 4+4 dual RAM'ler.
Intel öneriniz olursa da i5 8.nesilden yukarısı beni aşar, sadece işlemci için bütcem 1000 TL'ye kadar, diğer parçalar için aklımda bütçe yok yani işlemciyi iyi idare ettirsin yeter.
Sorunun neyde olduğunu inan anlamadım, format attım tüm driverları yükledim ama Battlefield 1'de Ultra veya Lowda fark etmez HD bile fark etmez yine 30-40 FPS veriyor, çıldırıcam nerdeyse.
Ryzen veya Intel aslında pek bir taraflı olduğum sayılmaz Intel alırsam biraz daha pahalıya geelcek, Ryzen'se biraz daha ucuza gelecek ama hangisi daha iyi olur, uyumlu olur işte o önemli ve beni ilerde bu durumlara da düşürmesin yeterli

Bilgisayar bozulmadan önce bozulacağının sinyallerini veriyor genelde eğer BF 1 harici bir sıkıntı yaşamıyorsanız bence yenilemenize pek gerek yok. Yazılımsal olduğuna kesin kanaat getirilirse çözüm yolunda büyük bir adım atılmış olur.

Arkadaşlar merhaba.
Ryzen 7 1700 işlemci almaya karar verdim, fiyat 1300 küsür.
Anakart olarak MSI B350 Gaming Pro Carbon almaya karar verdim, bu da 717 TL.
RAM için karar vermedim, Dual kit 8 GB alacağım, belki bir öneriniz olur.

Var olan parçalar: 750v 80 bronz PSU, 500 GB SSD.

Full HD oyun odaklı Battlefield 1 ve 5, PUBG, GTA 5, Far Cry 5 olacak şekilde kullanacağım, önerileriniz ve tavsiyeleriniz nedir?
Arkadaşlar ryzen 1700 için resimdeki 2 anakarttan hangisini önerirsiniz ?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…