Ryzen işlemci pininde hafif yamulma

Mert Rakip

Hectopat
Daha fazla  
Olayı şöyle açıklayayım, yaklaşık 3 aydır sistemi kullanıyorum ve hiçbir sorun yok. Bir hata yüzünden anakartımı servise yolladım ve soğutucu ve işlemcimi çıkarıp kutularına koydum. Anakart gelmek üzere, ben de işlemci ve soğutucunun işlemciye denk gelen kısmını bugün temizledim. Temizlerken asla pinlerin sağa sola temas edeceği bir ortam olmadı zaten kendi plastik kutusu üzerinde duruyor yani pinler boşta diyebilirim. Pinlerin yamulacağı bir hareket yapmadığıma eminim yani öyle söyleyeyim. Yine de arkasına bakınca gözüme çarptı bu şekilde de oturur mu acaba yuvaya bir sıkıntı mı var? Çok net değil fazla belli edemedim pinleri ama az çok anlaşılıyordur. Sadece köşelerde yamulma var bu arada.
BF682B97-6E45-403F-A7A2-30D833A0ADA9.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
keskin bir göz ve cımbız ile düzeltilebilir. bizim de başımıza geldi ve düzeltmiştik 2600x işlemciyi. sonra sıkıntısız çalışmıştı.

Benimde Ryzen 3 3100 işlemcimin 2 pini yamulmuştu. Hatta baya yamulmuştu.
Cımbızla 2 pini de düzelttim. Çok soğuk kanlı olmak gerekiyor.
İŞLEMCİ.jpg

1616494736558.png

Eğer eliniz hassas işlere uygun değilse yapmanızı önermem. Fakat kürdan cımbız ile yapılabilir ama dikkatli olmak gerek.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı