Ryzen Master Başlangıçta Başlatma

mer33

Hectopat
İşlemcim R5 2600. Anakart fazla voltaj verdiği için sıcaklık gereksiz artıyor ve arada bir de sistem donup kapanıyordu. Anakart Gigabyte B450M S2H modeli. BIOS'tan uğraşmama rağmen voltajı düşüremedim. Biraz kötü bir BIOS'u var. Bende Ryzen Master ile frekansı 3.8 ve voltajı da 1.2v olarak ayarladım. Sıcaklık düştü donmalar ve restart geçti ancak PC her başladığında Ryzen'i açıp ayarları uygulamam gerekiyor. Ben istiyorum ki Ryzen Master bu değerleri sabit tutsun ve sürekli her seferinde ben bu ayarları uygulamak zorunda kalmayayım. Var mıdır bunun çözümü? Allahını seven BIOS'tan yap demesin. Çünkü çok uğraştım ve hatta bir kere PC hiç açılmadı BIOS pilini çıkarmak zorunda kaldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sistem bende var ( Anakart fazla voltaj verdiği için sıcaklık gereksiz artıyor ) öyle bir sorun yaşamıyorum. Acaba ayarları kurcalarken birşey mi açtınız ? çünkü böyle bir problem yaşamıyorum ben. Ürününüz arızalı olabilir. Kontrol etmenizde fayda var

aynı anakart ve işlemci ise bir kontrol et derim ben. voltajı düzensiz veriyor. sistem boştayken bile sıcaklık 50-55 lere aniden çıkıyor. voltaj durduk yerde 1.3v nin üzerine çıkıyor. Bu da sistemin stabil çalışmasını engelliyor. ben yukarda gösterdiğim gibi sabitlediğim zaman stabil çalışıyor ve sıcaklık ile voltaj gereksiz artmıyor. Ancak yukardaki resimde bir şeyi yanlış yapmışım. voltaj 1.2v değil 1.25v olacak. 1.2v de sistem yük altında kapanıyor. Aslında 1.3v yüksek değil ama bu voltajı düzensiz veriyor. bu da sistemin kararlılığını bozuyor, sıcaklığı yükseltiyor.

aynı anakart ve işlemci ise bir kontrol et derim ben. voltajı düzensiz veriyor. sistem boştayken bile sıcaklık 50-55 lere aniden çıkıyor. voltaj durduk yerde 1.3v nin üzerine çıkıyor. Bu da sistemin stabil çalışmasını engelliyor. ben yukarda gösterdiğim gibi sabitlediğim zaman stabil çalışıyor ve sıcaklık ile voltaj gereksiz artmıyor. Ancak yukardaki resimde bir şeyi yanlış yapmışım. voltaj 1.2v değil 1.25v olacak. 1.2v de sistem yük altında kapanıyor. Aslında 1.3v yüksek değil ama bu voltajı düzensiz veriyor. bu da sistemin kararlılığını bozuyor, sıcaklığı yükseltiyor.
Aynı anakart aynı işlemci , kontrollerimi yaptığımda hiçbir sorun olmadığını, sıcaklıgın boşta 35 yük altında maksimum 75 dereceyi gördü. Stok fanı kullanıyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı