Çözüldü Ryzen Master Curve Optimizer ile OC yapma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Lotototo

Hectopat
Yer
Bodrum
Daha fazla  
RAM
16 GB DDR4 3200 MHZ
Ekran kartı
6650 XT
Anakart
B450M H
İşlemci
Ryzen 5 5600
Ryzen 5 5600 kullanıyorum, Ryzen Master'dan ilk önce Advanced view > Game mode > Auto OC kısmına gelip apply yaptım, resetten sonra Curve Optimizer >Pper Core şu anda optimize ediyor (şu anda sıcaklık 54-55 derecede, CPU frekansı sabit 4.549'da kaldı, voltaj 1.139 ve 1.14 arasında değişiyor) fakat tahmin kalan süre 10 saat XX dakikadan başladı, şu anda da 9 saat 48 dakika, bu ayarlamanın maximum 2 saat sürmesi gerekmiyor muydu? Yoksa bir anda atlama durumu var mı yüzdenin? Bir şey ters gidiyor ama bulamadım. Sorun nedir acaba, yardımcı olabilir misiniz?

Soğutucu SE-214 XT, termal macun wipaste, yeni değiştirdim.

Çözüm
Güncelleme: BIOS'u default ayarlarına geri döndürmüşüm, XMP kapalıymış, XMP'yi açınca per Core optimizer tahmini süresi 50 dakika verdi.
Ryzen Master Curve Optimizer ayarlaması bende maksimum yarım saat sürmüştür, sayacın bir anda azalması ihtimal dahilinde. BIOS'tan manuel olarak PBO OC ve CO yapmak daha mantıklı. Ryzen Master'ın verdiği CO değerleri bazen stabil olmayabiliyor. Windows açıkken, arkada bir ton uygulama, hizmet çalıştığı sırada işlemciye test yapıp sınırlarını belirlediği için çoğu zaman bu durumlardan etkilenip yanlış değerler verebiliyor işlemciye, bu nedenle de voltaj az gidip stabilitesi bozulabiliyor işlemcinin. Kendiniz elle BIOS'tan manuel olarak Curve Optimizer negatif değer girerek işlemciyi yüke soka soka stabil olan değeri tutturabilirsiniz.

Güncelleme: BIOS'u default ayarlarına geri döndürmüşüm, XMP kapalıymış, XMP'yi açınca per Core optimizer tahmini süresi 50 dakika verdi.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı