Ryzen Master ile sadece voltaj değiştirilebilir mi?

cerberus123

Megapat
Yer
Ankara/Eskişehir
Daha fazla  
Merhabalar, Ryzen 5 2600X işlemcimin voltajını biraz düşürüp sabitlemek istiyorum. Ryzen Master programı ile sadece voltaj düşürme yapılabiliyor mu? Profil 1 kısmına girip voltajı değiştirebiliyorum ama çekirdek hızları da 3600'e düşüyor orada, yani onların otomatikte kalmasını istiyorum, sadece voltaj düşüreceğim. Aşağıda default profili ve profil 1 fotoğraflarını görebilirsiniz.

Current mode - Profil 1

@Escuba Yani çekirdek hızlarının sabit hızda değilde otomatikte çalışmasını istiyorum. Current Mode kısmında görüldüğü gibi çekirdek hızı 4 - 4.1GHz civarlarında otomatik olarak değişmekte, güç seçeneklerinden dengeli moda vs aldığımda ise 2.5-3.6 GHz civarlarında dolaşıyor.

Profil 1 kısmından manuel voltaj ayarı yapmak istiyorum ama fotoğraftaki gibi hızlar 3.6'ya çekiliyor. Yani onları da yükseltip sabitlemem mi gerekiyor bu programdan ayar yapacaksam?

Evet, şahsen ben öyle yapıyorum. Game Mode seçeneğini 4 GHz'e aldım ve stabil voltajını verdim. Sadece oyun oynayacaksam veya render alacaksam aktif hale getiriyorum. Current Profile stok hız da çalışıyor zaten onunda voltajını düşürdüm baya.(Sizin verdiğiniz voltajlar biraz fazla geldi bana, yavaş yavaş düşürüp stress testiyle test edebilirsiniz isterseniz.)

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    61,4 KB · Görüntüleme: 201
  • Adsız2.png
    57,9 KB · Görüntüleme: 183
Peki Current Mode'un voltajını düşürmeyi nasıl yapabilirim? Current Mode kısmında manuel seçeneği seçilmiyor dolayısıyla voltaj ayarı da değiştirilmiyor.

Peki Current Mode'un voltajını düşürmeyi nasıl yapabilirim? Current Mode kısmında manuel seçeneği seçilmiyor dolayısıyla voltaj ayarı da değiştirilmiyor.
Current mode o an ki kullandığınız profili gösteriyor, yani game mode'u seçerseniz current profile game mode da ki değerler oluyor. Her bilgisayar açıldığında bunu yapacak değilsiniz(girip düşük profili seçmek). Bunun için BIOS ayarlarından öncelikle Advanced menüsü altından CorePerformanceBoost(CPB) seçeneğini kapatın. Ve voltaj ayarını el ile ayarlayın(ben 1.075 kullanıyorum stok hız için ,sizde değişiklik gösterebilir.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…