Ryzen Master ve AI Suite sıcaklık farkı

Larencease

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Ryzen serisi işlemci kullanan biri bunu çok yaşıyordur. Şimdi iki farklı fotoğraf atacağım biri Ryzen Master'dan diğeri Dual Intelligent Processors'tan olacak. İkisinin arasında bir sıcaklık farkı var bazen 10 bazen 15 derece ama her türlü fark ediyor nedense.

Evet aşağıdaki fotoğrafta gördüğümüz gibi işlemci boşta iken 34.5 santigrat derece sularında. (Ryzen Master)

Evet bu fotoğrafta gördüğümüz ise normal bir Dual Intelligent Processors görüntüsü fakat burada 50 santigrat derece. Ne yalan atayım hiç düştüğünü görmedim. Sürekli 50 santigratta.

Hepinizin aklında şu var "Peki biz bununla ne yapacağız?" Sorum şudur ki: Hangisi doğrudur ve daha güvenilirdir?+ Belki biri AIDA64'teki gibi biri CPU diğeri CPUDiode'tur. Sizce bu doğru mu? Peki ikisi de farklı sıcaklığı gösteriyorsa hangisi daha önemli? CPU mu, CPUDiode mu? Şimdiden not düşüyorum: İkisi de önemli diyecek arkadaşlar için ikisinin de açıklamasıyla önemli olmasının sebebini söyler misiniz?

Ryzen Master'da aşağıda belirtildiği gibi çekirdeğin sıcaklıkları belirtilmiş. Yani CPU paketinin sıcaklığı değil.
Çekirdek sıcaklıkları ile CPU sıcaklığı benzer olmayabilir. Bu durumda CPU sıcaklığını 50 derece ile Asus AI Suite söylüyor.

Sıcaklığı düşürmek için ne yapabilirim? Bende Cooler Master Hyper T4 var. Ayrıyetten Corsair SP 120 taktım soğutucuya çift fanlı çalışıyor. Soğutucuyu kaldırdığım zaman termal macun biraz az gibi gözüküyordu. Sıcaklığın böyle olmasının sebebi sizce ne olabilir? Çünkü bana biraz fazla gibi geldi. AIDA64 Stability Test yaptım, ortalama 63 santigrat derece çıktı. (30 dakika boyunca) Şimdi bakarsak teste göre maksimum 66 derece olmuş ama minimum da 50. Yani benim gözümde bir mantıksızlık var. Sizce de öyle değil mi? Termal macun değişimi yapacağım bir ne önerirsiniz?

Dosya Ekleri

• stabilitytest.png
    17,6 KB · Görüntüleme: 138
  • stabilitytest123.png
    18,4 KB · Görüntüleme: 175
Hortlatıyorum ama bir çözüm bulabildiniz mi sıcaklığa?

Hortlatıyorum ama, bir çözüm bulabildiniz mi sıcaklığa?
Ortada bir sorun yoktu.. Bu konudaki şikayet Temmuz ayına ait ve normal karşılanacak seviyelerdeydi.
Ama biz şuan kış mevsimindeyiz, sisteminizin sıcaklıkları fazla ise görsellerle birlikte yeni bir konu açın, yardımcı olmaya çalışalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…