Ryzen Platformda RAM Etkisine Dair Testler

nightsniffer

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese merhaba. Testler 3,9 GHz'ye OC edilmiş Ryzen 1700 ile yapılmıştır. Elimdeki bellek kiti 3000 MHz 16-18-18-36 zamanlamalarına sahip 8*2 GB DDR4 bir bellek kiti. Manuel RAM ayarları 3200 16-17-17-36-56 ve 3000 MHz 14-15-15-15-30-52 şeklinde ve alt zamanlamaları özel olarak olabildiğince azaltılmış durumda. RAM'ın XMP ayarı ise 3000MHz 16-18-18-36-55 ve alt zamanlamalarda "Auto" şeklinde bırakılmış durumda. Testler RX 460 4GB ile yapılmış olup 360P Low ayarlarda yapılmıştır. GPU kullanımı hiçbir zaman %100'e yaklaşmadığından aradaki FPS farkları direkt olarak RAM kaynaklı ve GTX 1080Ti ile yapılmış olsa dahi sonuç aynı olacaktır. Bazı oyunlarda 2133 Mhz RAM ile yapılan testleri de bonus olarak ekledim.

8 Oyun Ortalama.jpg Bellek Gecikmesi.jpg BF1.jpg CS-GO.jpg DOTA 2.jpg Far Cry 5.jpg FIFA18.jpg Fortnite.jpg Shadow of Mordor.jpg Wolfenstein II.jpg

İyi günler.
GSKILL 16GB (2x8GB) TRIDENT Z DDR4 3000MHz CL16 1.35V Dual kit RGB LED Ram bu bellekleri kullanmaktayım eğer sistem üzerinde etkisi olacaksa zamanlama ayarlarını nasıl değiştirebilirim ?

RAM'larınız benim RAM'larım ile çok benzer. Eğer 1080Ti gibi bir ekran kartıyla yüksek tazeleme hızında bir monitör ile rekabetçi bir oyunculuk peşindeyseniz işinize yarayacaktır. Ancak ekran kartı kullanımınız oyun oynarken %100 dolaylarındaysa bir performans artışı yakalamanız çok olası değil.

Gtx 1070 sahibiyim işlemcim R5 1600 Amd işlemcilerde belleklerin önem taşıdığını bildiğim için sormak istedim. Gta 5 harici başka oyunlarda %99-%100 kullandığını hatırlamıyorum. Ayrıca ekran kartını ve işlemciyi oc'li olarak kullanıyorum. 144Hz monitöre sahibim.

LOL, CS-GO gibi oyunlarda zaten GTX 1070 gibi kartlar %100 kullanılmaz. Önce onu belirterek başlayayım.

Resimdeki ayarları BIOS üzerinden gerçekleştirdiğiniz takdirde belleğinizde zamanlamaları ayarlamış olacaksınız. Ayarların birçoğunu DRAM Timings sekmesinden yapacaksınız. MSI anakartlarda bu ayarların her biri DRAM Timings kısmının farklı sekmelerinden yapılır. ASUS'larda ise direkt olarak DRAM Timings sekmesi altında bulabilirsin. Biraz kurcalarsan bulursun.

Dosya Ekleri

• Technopat Tavsiye.png
    Technopat Tavsiye.png
    33,1 KB · Görüntüleme: 48
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı