Bozuk PC Tuşu
Kilopat
Daha fazla
- Meslek
- Harf, sayı yazmak.
Hocam sizin anlamadığınız şey evet bu kart 1440p kartı değil ama 1080p'de bu işlemci ile uyacak bir kart da değil. Bu kart o işlemciyle en aşağı 1080p'de %40 darboğaz yapar. Yani niye inatla hala bunu savunuyorsunuz?Öyle...
Değiştirmek ona kalmış tabi ama dediğiniz şekilde değiştirmesi daha uygun fiyatlı bir değişim olur öbür türlü zaten fiyatlar malum...
Ekran kartı 1440p oyunlarda yeterince FPS verebilecek bir kart değil. Yani yükü GPU'ya omuzlattığınızda iş çoğu oyunda farklı bir şekilde karşılık verecektir. Arkadaşın 60FPS altına düşüşü hissetmesi de olağan bir durum olarak karşısına çıkacaktır...
Dolayısıyla -zaten V-Sync kapattığına ihtimal bile vermedim- 1080p'de daha stabil ve düzgün FPS değeri alma ihtimali yüksek bu arkadaşın...
Olaylara ezbere değil, yorumla yaklaşın. GPU-CPU ilişkisini bilmeden yorum yapmıyorum. Ama ısrarla kafama kafama "cahil" damgası basmaya çabalıyorsunuz. Mevzu arkadaşa yardımcı olmak, öneri sunmak, herkes de diyeceğini dedi zaten. Değiştirmek isterse diye uygun bir öneri de geldi ama buna çok da gerek olmadığı da belirtildi tarafımdan. Olay bundan ibaret
Darboğazı kullanımına göre düşünün, FPS'ye göre değil. Darboğaz zaten GPU ve CPU kullanımı ile ilgili. Dedikleriniz yanlış değil bence ama anlatma tarzınız yanlış.Öyle...
Değiştirmek ona kalmış tabi ama dediğiniz şekilde değiştirmesi daha uygun fiyatlı bir değişim olur öbür türlü zaten fiyatlar malum...
Ekran kartı 1440p oyunlarda yeterince FPS verebilecek bir kart değil. Yani yükü GPU'ya omuzlattığınızda iş çoğu oyunda farklı bir şekilde karşılık verecektir. Arkadaşın 60FPS altına düşüşü hissetmesi de olağan bir durum olarak karşısına çıkacaktır...
Dolayısıyla -zaten V-Sync kapattığına ihtimal bile vermedim- 1080p'de daha stabil ve düzgün FPS değeri alma ihtimali yüksek bu arkadaşın...
Olaylara ezbere değil, yorumla yaklaşın. GPU-CPU ilişkisini bilmeden yorum yapmıyorum. Ama ısrarla kafama kafama "cahil" damgası basmaya çabalıyorsunuz. Mevzu arkadaşı yardımcı olmak, öneri sunmak, herkes de diyeceğini dedi zaten. Değiştirmek isterse diye uygun bir öneri de geldi ama buna çok da gerek olmadığı da belirtildi tarafımdan. Olay bundan ibaret
Hocam sizin anlamadığınız şey evet bu kart 1440p kartı değil ama 1080p'de bu işlemci ile uyacak bir kart da değil. Bu kart o işlemciyle en aşağı 1080p'de %40 darboğaz yapar. Yani niye inatla hala bunu savunuyorsunuz?
Darboğazı kullanımına göre düşünün, FPS'ye göre değil. Darboğaz zaten GPU ve CPU kullanımı ile ilgili. Dedikleriniz yanlış değil bence ama anlatma tarzınız yanlış.
Siz darboğaz kelimesini o manada kullanıyor olabilirsiniz. Ama "size göre" iş görecek durumda bile olsa darboğaz varsa vardır. Yani "size göre" darboğaz drop yapmazsa, FPS çok fazla düşmezse olmayabilir. Ama bu darboğaz olup olmadığı gerçeğini değiştirmez. Ki %40'lık bir darboğaza bile ciddi demiyorsanız artık...Benim burada demek istediğim şey kesinlikle dar boğaz olmaz vs. değil, sadece bu terimi, bu kullanımı genelde ciddi manada iş göremeyecek durumlarda kullanıyorum ben.
Siz darboğaz kelimesini o manada kullanıyor olabilirsiniz. Ama "size göre" iş görecek durumda bile olsa darboğaz varsa vardır. Yani "size göre" darboğaz drop yapmazsa, FPS çok fazla düşmezse olmayabilir. Ama bu darboğaz olup olmadığı gerçeğini değiştirmez. Ki %40'lık bir darboğaza bile ciddi demiyorsanız artık...
Hocam hala daha neyi ifade edemiyorum cidden anlayamadım. Dar boğaz yok demiyorum ama parça, donanım değiştirmesine gerek yok diyorum. O ekran kartı ve işlemciyle rahatla birçok oyunu oynar diyorum?
Yani ayrıca dar boğaz mantığını ezbere kalıplarla, ısrarla, tekrarla yazmanız bir şeyi değiştirmiyor... Konuda ben fikrimi belirttim, nedenini belirttim, yalan yanlış değil, mantıken bir yaklaşımda bulundum. 60FPS değil de 80FPS alabilir arkadaş gerekli ayarlarla ve 100FPS alamadığı için de gidip yeni işlemci çekmesine gerek yok diyorum. Mevzu bu... Benim dediğim bu... Katılmazsınız, olabilir... Ama şunu açıklayamadım bir türlü: Sistem toplasa, o zaman derim ki "bu böyle olmaz" ama sistem toplamıyor...
Yani elindeki sistemi bozacak bir durum da yok ortada. Benim dediğim şey, yaklaşımım bu.
Gerçekten de darboğaz yok dememişsiniz (!)Hocam o kartla darboğaz ne demek?
Aradan cruise filosu geçer...
Yapmayın lütfen... O kartla bir dünya oyunu bırakın 1080p'yi, 1440p'de bile 40FPS üzeri düşüş olmadan oynarsınız...
Kaldı ki 1080p'de 60FPS altına çoğu oyun da en yüksek ayarda olmasına rağmen düşmez...
Darboğaz olmuyor bu...
Gerçekten de darboğaz yok dememişsiniz (!)