GTX 1070 ekran kartım var. Msi B350 Mortar anakart ile beraber hangi Ryzen işlemciyi alacağıma karar veremedim. Sistem çoğunlukla oyun ve bazen de render 3D tasarım için kullanılacak.
1700 alırsam Extra soğutucu almayacağım bunu da göz önünde bulundurarak 1600x'i overclock yaparsam 1700'ün performansını geçebilir miyim? Hangisi daha avantajlı olur? Şimdiden teşekkürler.
GTX 1070 ekran kartım var. Msi B350 Mortar anakart ile beraber hangi Ryzen işlemciyi alacağıma karar veremedim. Sistem çoğunlukla oyun ve bazen de render 3D tasarım için kullanılacak.
1700 alırsam Extra soğutucu almayacağım bunu da göz önünde bulundurarak 1600x'i overclock yaparsam 1700'ün performansını geçebilir miyim? Hangisi daha avantajlı olur? Şimdiden teşekkürler.
1600x almaya karar verdim. Oyun performansı 1700'den yer yer daha iyi bile olabiliyor. Fiyatı da oldukça uygun. Render performansı da intel'in i7 işlemcilerinden önde geliyor
R7 1700. 1600X alıcaksanız biraz soğutma vs işlere girip şov yapmak İcab ediyor sanki. R7 1700 hiç o yollara girmeden daha az tüketerek daha çok Performans verebilir.
R7 1700. 1600X alıcaksanız biraz soğutma vs işlere girip şov yapmak İcab ediyor sanki. R7 1700 hiç o yollara girmeden daha az tüketerek daha çok Performans verebilir.
Tek çekirdek performansları benzer, OC ile o modeli geçemezsin. İki işlemci arasındaki en temel farklarda çekirdek farkı ve buna göre de şekillenen çoklu çekirdek performansı farkı var. Oyun performansında da iki işlemci birbirine yakın. Saf işlemci gücü olarakta 1700 daha üstün.
Donanımdan hiç anlamayan bir adama Ryzen 5 1600x mi yoksa Ryzen 7 1700 mi desen o bile Ryzen 7 1700 der. Hem fiyat farkı hemde model üstünlüğü var der adam. İkiside aynı performansı veriyorsa adamlar neden hem yakın performans veren hemde daha uygun olan işlemci çıkarsınki ? Ozaman kim alır 1.800 liraya Ryzen 7 ? Alır adam 1.200 liraya 1600x, çeker 300 liraya sağlam soğutma 300 lira cebinde kalır.