Ryzen serisi işlemciler çok mu ısınıyor?

Halit57

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 3600 X alacağım ama bir türlü cesaret edip alamadım. Çok fazla şikayet okudum ve voltaj düşürenler ayar yapanlar BIOS'dan falan.
Ben alıp direkt kullanmak istiyorum ayarlardan anlamam. Kasam Cool Master HAF 912 Advanced ve genel olarak soğutması başarılı. Stock
Soğutucu ile kullanacağım ama çok sorun olacaksa maksimum 200 TL soğutucu için para ayırabilirim. Son zamanlarda bu işlemciden alıp da sorun yaşayan var mı?
Genelde sorun yaşayanlar 8 ay 1 sene önce konu açanlar. Yani sistem güncellendi mi şu an sorun var mı? Vatan PC'ye anakart sordum mesela BIOS'lar artık yeni gelen kartlarda güncellenip geldiğini söylediler AMD 3000 serisi için. Diğer ısınma sorunu da düzelmiş midir yoksa Voltaj gibi ayarları bizim mi yapmamız gerekir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır dostum bir sorun olmaz. Stokta kullansan olmaz, oradaki amaç İşlemciye verilen voltajı düşürüp performans arttırmak.

Bu arada anakart olarak Gigabyte B450M S2H kullanacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Voltaj düşürmekte o kadar meşakkatli bir şey değil yani çok basit aslında.

Voltaj ayarı ısıyı azaltıp tam hız için yapıyorlar. Gayet basit bir işlem.
AMD işlemcileri öneririm. Stok soğutucu sizin için yeterli olacaktır. Eğer fazla ısınırsa(sanmıyorum) konu açarsınız biz de ayarları yapmanıza yardımcı oluruz.

Genelde stok soğutucular yetersiz kalıyor, güzel bir soğutucu alırsan sıkıntı çıkmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…