Sistem özelliklerim yukarıdaki şekilde, BIOS'um güncel, bellekleri almadan önce anakartın sayfasına baktım destekliyor, Görev Yöneticisinden baktığımda 8 GB belleğin donanıma ayrıldığı yazıyor.
Denediklerim:
Belleklerin ikisini de ayrı ayrı takıp denedim ikisi de çalışıyor, normalde anakart da dual kit belleklerin A1 ve B1'e takılmasını öneriyor fakat A2 ve B2'yi de denedim sonuç değişmedi(deneme amaçlı bellekleri A2 ve B2'ye takıp tekrar A1 ve B1'e takınca "Memory modules were found on non optimized memory slot" uyarısı verdi bende bu yüzden A2 ve B2'ye takılı şekilde kullanıyorum şuanda), ms config çözümünü denedim, BIOS'tan XMP açtım.
Bellekleri newegg'den aldım o yüzden %100 bellek hatası olduğu kesinleşmeden göndermek istemiyorum. Kesin olarak bellek arızası olduğunu söyleyebilir misin ?
Bellekleri Newegg'den aldım, o yüzden %100 bellek hatası olduğu kesinleşmeden göndermek istemiyorum. Kesin olarak bellek arızası olduğunu söyleyebilir misin?
CMOS sıfırlamayı denedim, format attıktan sonra mesajımı güncellerim. @MuX format da işe yaramadı. @Recep Baltaş hocam bakabilir misin konuya sana zahmet.
Yukarı
Ram frekansını 2933 yapmama ve XMP açmama rağmen hala 2133 olması da ayrı bir mesele...
Testlerim sonucu ve anladığım kadarıyla anakartım bu belleklerin en fazla 8 GB'ını destekliyor. Tek olarak taktığımta XMP çalışıyor ve 3000 MHz'e kadar çıkıyor fakat kit olarak denediğimde 2133'den yukarıya çıkmıyor. Belleği almadan önce SIDE kısmında DUAL yazdığına bakıp SIZE kısmına bakmadım sanırım, bilemiyorum. Belkide fiyatın uygun olmasının verdiği rehavete kapılıp gözüm kararmış olabilir )
Konu kapatılabilir