Ryzen sistem için RAM önerisi

Endeavouz

Decapat
Arkadaşlar ben bilgisayar toplama aşamasındayım. Şu ana kadar aldığım parçalar:
  • Ekran kartı: MSI GTX 1660 Ti Gaming X
  • Anakart: MSI B450 Gaming Plus.
  • İşlemci: Ryzen 5 2600.
Benim kafama takılan en önemli sorun RAM'ler. Şu anda Türkiye'deki en büyük bilgisayar parçaları sayan mağazaya gittiğimde oradaki çalışan arkadaş Corsair RAM’lerin AMD işlemcide siyah ekran veya daha başka hatalar verebildiği oldu. Bana Crucial Ballistix 2x8 3200 MHz CL16 dual kit RAM'lerini önerdi.

Bu parçalarla alakalı olarak Corsair veya GSkill RAM alsam hata veya uyumsuzluk yaşar mıyım? Crucial önerir misiniz? Veya başka bir 3200 MHz RAM öneriniz var mı? Kafam gerçekten çok karıştı. Değerli yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar ben bilgisayar toplama aşamasındayım. Şu ana kadar aldığım parçalar:
  • Ekran kartı: MSI GTX 1660 Ti Gaming X
  • Anakart: MSI B450 Gaming Plus.
  • İşlemci: Ryzen 5 2600.
Benim kafama takılan en önemli sorun RAM'ler. Şu anda Türkiye'deki en büyük bilgisayar parçaları sayan mağazaya gittiğimde oradaki çalışan arkadaş Corsair RAM’lerin AMD işlemcide siyah ekran veya daha başka hatalar verebildiği oldu. Bana Crucial Ballistix 2x8 3200 MHz CL16 dual kit RAM'lerini önerdi.

Bu parçalarla alakalı olarak Corsair veya GSkill RAM alsam hata veya uyumsuzluk yaşar mıyım? Crucial önerir misiniz? Veya başka bir 3200 MHz RAM öneriniz var mı? Kafam gerçekten çok karıştı. Değerli yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim.
Aynı işlemci Anakartım ASUS TUF B450 Plus Gaming modeli ramim corsair vengeance hiç bir sıkıntı yaşamadım sanırım sana elinde kalanı vermeye çalışmış arkadaşım da aynı ramlari kullanıyor benimle aynı işlemci. Hiç bir sıkıntı yaşamadım gönül rahatlığıyla Corsair Vengeance alabilirsin.

• Anakart: Asus TUF B450 Plus Gaming
  • İşlemci: Ryzen 5 2600
Sistemimde, Corsair Vengeance 2x8 3000 MHZ RAM kullanıyorum ve şimdiye kadar bir sorun yaşamadım. Bundan önce de FX6300 işlemciyle Corsair RAM kullanmıştım, onda da sorun yaşamamıştım. AMD işlemcilerle RAM'ler arasında şahsen bildiğim tek ilişki; çift slot RAM kullandığınızda, daha performanslı çalışıyor olmaları.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı