Ryzen sistem önerisi

IronsideOdin

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Karışık
Yakın zamanda sistem toplamayı düşünüyorum arkadaşlar birkaç sorum olacaktı.
İlk sorum Ryzen 5 1600 veya 2600 almayı planlıyorum. (Tam karar veremedim. )
Anakart yongası A320 mi yoksa B450 mi daha güncel?
İkinci sorum ekran kartlarında örneğin RTX 2060 modelini baz alırsak fiyatları 2.300 - 3.300 arasında. Bu 1.000 liralık fark sadece soğutucu ve marka için mi? Yoksa performans farkı var mı? Varsa ne kadar olur?
Üçüncü sorum ekran kartı aklımda GTX 1660 Ti var.
MSI GTX 1660 Tİ Gaming 6G modelini mi alayım yoksa onun yerine git RTX 2060 ekran kartının en ucuz modelini al dersiniz. Fark ne kadar olur?
Dördüncü sorum IPS 144 Hz monitör alabilirim. IPS monitör kullanan varsa memnun musunuz? Renk canlılığı kullanım vs. nasıl?
Sistemi alacağım zaman parçalarını tekrar buradan yazarım önerilerinizi alırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
1) Ryzen 5 1600 B2 almanı öneririm.
2) Anakartı B450M S2H al bütçen yoksa. A320 alma.
3) Soğutması iyi olan modellerin frekansı da yüksek olduğu için maksimum 5 FPS olacak kadar fark oluyor.
4) Bu tamamen size bağlı ama ben RTX 2060 alırdım. En kötü 2060 bile en güçlü 1660 Ti modelinden güçlüdür.
5) IPS 144 HZ iyidir. Hiç IPS kullanmadım ama kullananlar hep tavsiye etti. 24G2U modelini öneririm. IPS gerçeğe en yakın renkleri veren panel tipidir.

1) Ryzen 5 1600 B2 almanı öneririm.
2) Anakartı B450M S2H al bütçen yoksa. A320 alma.
3) Soğutması iyi olan modellerin frekansı da yüksek olduğu için maksimum 5 FPS olacak kadar fark oluyor.
4) Bu tamamen size bağlı ama ben RTX 2060 alırdım. En kötü 2060 bile en güçlü 1660 Ti modelinden güçlüdür.
5) IPS 144 HZ iyidir. Hiç IPS kullanmadım ama kullananlar hep tavsiye etti. 24G2U modelini öneririm. IPS gerçeğe en yakın renkleri veren panel tipidir.
Bilgilendirme için teşekkür ederim.
Yakın zamanda sistem toplamayı düşünüyorum arkadaşlar birkaç sorum olacaktı.
İlk sorum Ryzen 5 1600 veya 2600 almayı planlıyorum. (Tam karar veremedim. )
Anakart yongası A320 mi yoksa B450 mi daha güncel?
İkinci sorum ekran kartlarında örneğin RTX 2060 modelini baz alırsak fiyatları 2.300 - 3.300 arasında. Bu 1.000 liralık fark sadece soğutucu ve marka için mi? Yoksa performans farkı var mı? Varsa ne kadar olur?
Üçüncü sorum ekran kartı aklımda GTX 1660 Ti var.
MSI GTX 1660 Ti Gaming 6G modelini mi alayım yoksa onun yerine git RTX 2060 ekran kartının en ucuz modelini al dersiniz. Fark ne kadar olur?
Dördüncü sorum IPS 144 Hz monitör alabilirim. IPS monitör kullanan varsa memnun musunuz? Renk canlılığı kullanım vs. nasıl?
Sistemi alacağım zaman parçalarını tekrar buradan yazarım önerilerinizi alırım.

Monitörü ASUS TUF VG249Q aldım. Diğer parçaları aldıkça tekrar yazacağım.
İyi akşamlar.
1-2 hafta içerisinde kasayı alacağım ekran kartı konusunda kararsızım. RTX 2060 vs RX 5600 XT arasında kaldım. Kullananlar varsa artı eksilerini ve kişisel yorumlarınızı bekliyorum. İnternette karşılaştırma videolarını izledim ancak ileriye yönelik hangisi daha iyi olur.

RX 5600 XT modelinde bazı kararsız kaldığım konular var. Öncelikle 7nm ve PCI Express 4.0 olması daha iyi ve ileriye yönelik geliyor. Ama düşük bellek hızı problemi ve Ray Tracing olmaması gibi bazı teknik detaylar var.

RTX 2060'da ise 12nm olması ve bazı kişilerin ısınma problemine yakınmaları gibi detaylar var. Ray Tracing ve dlss 2.0 özellikleri var.

Bana kalsa 1 ay öncesine kadar RTX 2060 alacaktım. Ama bu RX 5600 XT 7nm ve PCI Express 4.0 güncel geliyor. Yanlış bir karar vermek istemiyorum.

Bu arada hangi ekran kartı olursa olsun en düşük fiyatlı model hangisi ise onu alacağım yani soğutucu markasına bakmaksızın.

Alacağım sitem.
İşlemci: Ryzen 5 3600.
Anakart: B450 yonga seti ( ucuz model hangisi ise )
RAM: 2x8 GB +3000 MHz ( ucuz model hangisi ise )
SSD: 480 GB.
Maksimum bütçem 6000-6500. işlemci ve ekran kartını aldıktan sonra geri kalanm bütçeye göre kalan parçaları alacağım. Model yazmamamın sebebi bundan dolayı. Monitörü aldım zaten 1 ay önce ASUS VG249Q 144 Hz IPS monitör.

Ekran kartı konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim. Ve diğer parçalarda tavsiye edebileceğiniz memnun olduğunuz kullandığınız parçalar var ise yazarsanız kafamda daha net bir sistem belli olur. Şimdiden teşekkür ederim yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı