Ryzen sistemde 4 tane RAM kullanmak sıkıntı çıkartır mı?

Makaleler
21
Yarın RAM almayı düşünüyorum, sürekli erteleye erteleye artık 8 GB RAM canımı sıkmaya başladı. Benim anakartta dört tane yuva var şu an ikisi kullanımda ve ben yükseltmek için aynı kit RAM'den alacağım, yani toplam dört tane olacak. Ryzen sistem ile dört tane RAM kullanan ve bunları kendi hızlarında sorunsuz çalıştırabilen var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı marka ve model olduğu sürece, anakartınızın desteklediği maksimum kapasiteye kadar arttırabilirsiniz.

Ryzen serisinin Quad Channel RAM desteği yok diye biliyorum. Onun yerine Dual Channel yapın o zaman performans artışı olur. Onun dışında bir sıkıntı olmaz kullanabilirsiniz.

Hangi sistem olursa olsun parçalar sorunsuz olduğu sürece herhangi bir sıkıntı olmaz. Ama işlemci çift kanal olduğu için 4×4 yerine 8x2 kullanırsanız daha iyi performans alırsınız.

Ryzen serisinin Quad Channel RAM desteği yok diye biliyorum. Onun yerine Dual Channel yapın o zaman performans artışı olur.

Ben bunu sormuyorum. Zaten Dual kullanmaktayım dört tane alırsam yine Dual çalışacak. Sadece Threadripper ile Quad yapılabilir.
Hangi sistem olursa olsun parçalar sorunsuz olduğu sürece herhangi bir sıkıntı olmaz. Ama işlemci çift kanal olduğu için 4×4 yerine 8x2 kullanırsanız daha iyi performans alırsınız.

2x8 kullanmam mümkün değil.

Bildiğim kadarıyla Ryzen işlemciler 2 kanal ile en iyi performansı veriyor ama bu demek değil ki 4 ile çalışmaz.
Özetle çalışır ama dual channel gibi olmaz.

Bildiğim kadarıyla Ryzen işlemciler 2 kanal ile en iyi performansı veriyor ama bu demek değil ki 4 ile çalışmaz.
Özetle çalışır ama dual channel gibi olmaz.

4 tane RAM zaten çift kanal çalışır Quad desteklemiyor ise şimdi çalıştığı gibi yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…