Ryzen sistemler ucuzluğunu kaybediyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yeni bir sistem yapacaktim 8.000 Türk lirasi civarinda. Beklesem mi ya da AMD islemciye mi dönsem karar veremedim.
Dolara ve parça teminine bağlı biraz kumar gibi ama uzun zamandır TL değer kaybediyor. 8. nesli bekleyebilirsin belki diğer işlemcilerin de fiyatı düşer.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlis gormediysem bir sitede $350 bazinda gosteriyor idi ne kadar doğru bilemiyorum da.

İntel tekelciliğin çok ekmeğini yeni bu Ryzen'ler olmasa Intel'de giriş seviyesinde 4 çekirdeği rüyamızda görürdük. 8. nesil geliyor iyi hoşta adamlar her nesilde anakart değiştiriyor. Ben ne anladım bu işten. AMD 2020 kadar soket değiştirmeyeceğini açıkladı eğer Ryzen V2, Ryzen V3'lerde aynı sokette çalışırsa açık söylüyorum İntel'in bu piyasadan silinir. İntel bu şımarıklığının bedelini Ryzen ile ödemeli. İntel'in Ryzen'den sonra yaptığı tek iyi bir iş var. O da G4560'tır. Ama onu bile çok gördüler kullanıcılarına üretimi durdurdular. Öyle her nesilde bir harfi değiştirip %15 performans artışı deyip ucundan ucundan vermek ki o performansı da göremiyoruz ya neyse...

Peki şu anda ben 8000 TL bütçe ile Ryzen PC toplamak mantikli mi?

Kabylake çıktığından beri DDR belleklerin fiyatı yükseliyor, siz ise gidip bunu Ryzen'ın suçu olarak gösteriyor ve AMD'yi hedef alıyorsunuz.

RAM Fiyatlarının Yine Artması Bekleniyor - Technopat

3000 MHz RAM kullanmanız şart değil, normal bir bellekle de denk performans alıyorsunuz ancak oyunlarda tek çekirdek konusu yüzünden %5-10 performans düşüşü oluyor. Çoklu çekirdekte ise 8. nesil gelmediği sürece Ryzen bariz bir şekilde önde.

8. nesil geliyor dertler bitiyor.
Bu kadarda olunmaz ya.

Soruya gelecek olursak, yüksek frekanslı RAM'ler de bariz bir performans artışı olduğu için yüksek frekanslı öneriliyor. Almak zorunda değilsin 3000 MHz. Ama arada vereceğin 70-80 TL'lik farka da değecektir.

@Silinen üye
Şundan vazgeçin artık. Bir marka eskiden kötüydü diye her zaman kötü olamaz. Şu anda Ryzen serisi çok tutuluyor çünkü parasının hakkını veriyor. 4 yıl daha bu platform devam edecek. Öte yandan, Intel çoğu zaman soket değiştiriyor. Intel kötü demiyoruz ama AMD'nin berbat olduğu fikrini de aklınızdan çıkartın artık.

Konuya Intel fanboyları doluşmuş. Şaka mısınız siz kardeşim?
FX zamanından kalan işlemciler yüzünden AMD' ye soba lakabı takmış, bir de i3 7100, 1300X'i geçer diyor. Sorsan, oyunlarda daha çok tekli çekirdek performansının önemli olduğunu bilmez.
i3'ler 2 çekirdek / 4 izlek işlemcilerdir. 1300X'in aksine iki tanesi sanaldır ve gerçek performansı vermez. Çoklu çekirdekte Ryzen kesinlikle önde bir seri şu anda.

AMD neden o zaman yüksek RAM hızına ihtiyaç duyuyor? %10 performans dediğin işlemci segmentleri farkı gibi neredeyse sanki fark yokmuş gibi yazıyorsunuz bunu utanmadan. Fanboyluktan gözünüz dönmüş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…