Ryzen ve Intel CPU kullanım farklılıkları

sibermrc

Hectopat
Yer
Mersin
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Tekniker
Merhabalar. Ryzen ve Intel sistemlerde Ryzen modellerde çoğu sistemde CPU darboğaza düşmese bile ne kendini tam kullanabiliyor ne de GPU'yu %90-99 arasında kullandırabiliyor. Bunun nedeni platformla ilgili mi yoksa oyun üreticilerinin markaya göre oynadıkları rol mü? Cevabınızı bekler şimdiden teşekkür ederim.

Örnek linkler :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle o ikinci test işlemci çıktıktan bir hafta sonra yapılmış. Onun üzerine yığınla optimize geldi. Ayrıca GPU her zaman %100 kullanılmak zorunda değil. Yukarıdaki testte yer yer GPU kullanımının düştüğünü görüyoruz. Ama çok değil.
Bir de daha güncel olan Technopat'ın testine bakın. Böyle bir şey yok. Ben kendi biligisayarımda R5 1600 kullanıyorum, böyle bir şey yok. Yani ya Afterburner'ın göstergesinde bir sorun var ya böyle bir sorun vardı çözüldü ya da bu videoların sahipleri bir şeyi yanlış yaptılar.

Paşa sakin ol tamam

Ryzen tarafının biraz daha zamana ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…