Ryzen ve Intel'in Oyun Performansı Farkı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

CanBomonti

Megapat
Daha fazla  
Herkese iyi sabahlar, dün PUBG yayını yapan bir yayıncıyı izliyordum ve ona; "Bizim sistemimiz tamamen aynı sadece senin işlemcin Intel benimki Amd Ryzen neden sen benden çok daha yüksek FPS alıyorsun?" diye sordu bir çocuk ve yayıncının cevabı Ryzen de olsa Intel'e oyun performansında asla yetişemez AMD o yüzden git Intel tak kim aldırdıysa sana hata etmiş Ryzen'la oyun oynanmaz o render işlemcisi dedi.

Evet ben de biliyorum Ryzen render gibi işlemlerde Intel'e fark atsa da oyunlar hala tek çekirdeğin performansına dayalı olduğu için aynı modelin karşılığı Intel işlemcilere göre en az 3-5 FPS az veriyor ama yayıncının dediği gibi 40-50 FPS fark eder mi? Yoksa yayıncı işlemciyi bahane edip çocuğu başından mı attı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tekil çekirdek performansından dolayı birkaç FPS fark oluyor fakat 40-50 diyerek çok abartmış.

Normal şartlar altında Intel'le Ryzen'ler arasında fark az olacaktır. Ama PUBG’nin bildiğim kadarıyla Intel optimizasyonu var oyun zaten early access. Intel'le Ryzen arasında fark bundan olmuş olabilir. Yine de 40 FPS gibi bir farkın olması mümkün değil.

Akıl var mantık var 40-50 FPS nasıl fark olsun işlemciler arasında. 1080P de tek çekirdek farkı yüzünden Intel modelleri çok az önde Ryzen işlemcilere göre. 6700K-7700K gibi işlemciler ise 1080P de aradaki farkı biraz daha açıyor diğer modellere göre.

Adam uğraşmamak için sallamış bir şeyler. 40-50 FPS gibi bir fark atma gibi bir şey söz konusu değil. Maksimum 7-8 FPS fark yapar. Oyundan oyuna değişir bu fark. Bir oyunda 2-3 FPS fark olurken diğerinde 5-6 FPS fark olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyundan oyuna fark var, bunun bir örneği de CS:GO; İşlemci bazlı ve tek çekirdek performansına dayalı olduğu için AMD ve Intel işlemciler arasındaki fark çok fazla oluyor. Diğer oyunlarda da fark kimi zaman küçük olurken kimi zaman büyük oluyor. Ama tek çekirdek performansına baktığımızda aradaki fark önemsenmeyecek küçüklükte değil.

3 sene sonra sen sadece ekran kartı değiştirirken onu diyen arkadaş aynı zamanda işlemciyi değiştirmekle meşgul olacak.
Bu sonuca nerden ulaştınız?

Saf güç olarak Ryzen modelleri rakiplerinin oldukça önünde olduğu için arkadaş ilerde işlemci değişimi olacaksa Intel rakipleri daha çabuk değişiklik yapmak zorunda kalacak. Ayrıca CSGO işlemciye yüklenen ağır bir oyun değil.

CS:GO işlemciye yüklenen ağır bir oyun buna emin olabilirsin. Ayrıca ileride neyin ne olacağını kimsenin tahmin edemeyeceğini düşünüyorum, özellikle teknoloji bu kadar hızlı gelişirken.

Bu sonuca nerden ulaştınız?

Bugün Ryzen 5'in fiyat muadili Intel'de I5'tir. Intel I5'in oyunlardaki CPU kullanımı daha şimdiden %60-70 iken Ryzen 5'te bu yüzdelik %30-40 seviyesindedir. Haliyle yüksek CPU kullanımı demek kısa zamanda işlemci değiştirmek ihtiyacı demektir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…