Ryzen ve Intel'in Oyun Performansı Farkı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
CSGO işlemciye yüklenen ağır bir oyun değildir, CSGO gibi basit bir oyunu ilahlaştırmanın anlamı yok. Hemen hemen her sistemde rahatlıkla oynanılabilen bir oyun. Ayrıca günümüz DX 12 devri, çoklu çekirdek kullanımı yaygınlaşmaya devam edecek.

Neredeyse 7 yıl olmasına rağmen i5-2500'üm her gün en az 4-5 saat %80 civarı kullanımda çalışıyor, hala taş gibi. "Silicon lottery"de şansım yaver gitmiş olmalı

CS:GO günümüzde hemen hemen her sistemde belki açılabilir ama giderek ağırlaşan bi' oyun olduğu su götürmez bir gerçek. Bilmiyorum daha önce oynadın mı ama oyunun 60FPS'de veya 120FPS'de falan akıcı olduğunu düşünüyorsan bu konuşmayı uzatmanın anlamı yok. Ben 170'in altına düştüğünde kastığını bariz şekilde gözlerimle hissedebiliyorum. Ayrıca işlemciye yüklenen bir oyun olmadığını düşünüyorsanız zaten bu konu hakkında hiçbir şey bilmiyorsunuzdur.

Ekran kartım şu an GTX 950, 8. nesil işlemciler çıktığında 1050Ti almayı düşünüyorum. Eskidikçe performansı düştü.

Ne demek istediğimi anladın ama sırf muhalefet olmak için yazıyorsan bende çekinmem kullandığım 7 senelik i3 370M K52JE dizüstünü örnek gösteririm. Arada bir ETS 2 oynadığımı da söylerim ama hangi ayarlarda olduğunu söylemem. Şimdi grafik ayarlarını çözünürlüğü düşürüp oynamakla belli standartı korumayı birbirine karıştırma istersen.

Giderek nasıl ağırlaşan bir oyun olsun söyler misin? Yamalarla mı yeni bir oyun yaratacaksın. Kastığını hissetmen oyunun güçlü olduğunun göstergesi değil. GTX 950 kullanırsan o işlemci tabii darboğaz olmaz, boş muhalefet yapma.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu mu işlemciye yüklenen oyun?

I3 7100 modeli işlemciye yüklenen oyunların başında gelen BF1, GTA 5, Watch Dogs 2 oyunlarında 1060 modeline darboğaz yapar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu videodaki benchmark geçersizdir, videoyu eskiden kalma bir demonun tekrar oynatması olarak çekiyor. Yani gerçek bir oynanış videosu değil. Ayrıca internet aracılığı ile CS:GO'nun CPU bazlı olduğunu rahatlıkla görebilirsin. Rastgele bulduğun benchmark videosunu buraya atıp kendini haklı çıkarmaya çalışmakla olmuyor bu işler. Bu forumda benimle tartışamayacağın tek konu CS:GO'dur. Ki zaten en başta işlemciye yüklenen bir oyun olmadığını söyleyerek tartışmayı kaybettin...

Son düzenleme:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sırf kendini kandırmak için ve egonu tatmin etmek için bahaneler uydurma. Al sana başka video çözünürlük 720P'nin bile altında.

Attığın videoda CPU kullanımı %70'in üstündeyken (Dust2 olduğu için.) GPU kullanımı %20'lerde geziyor. Benimde anlatmaya çalıştığım bu işte, CS:GO'nun ne kadar CPU bazlı olduğu. Ayrıca bu oyun zaten kitlenin büyük bir kısmı tarafından 720P'nin altında oynanıyor.

Siz anlamıyorsunuz. Oyun çok hafif olduğu ve çözünürlüğü azaldığı için GPU'daki yük azalıp CPU'ya geçiyor. Düzgün bir çözünürlükte öyle olmaz. Oyunun 170'den aşağı düştüğünde akıcılığın azaldığını söylemeniz de ya sizde ya da monitörde bir anormallik olduğunu gösterir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…