Ryzen vs Intel

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yazılım alanında bak

Intel zaten şu anda bunu yapmıyor mu? Xeon işlemcileri alıp bize yeni işlemci diye kakalamaya çalışıyor (I9 serisi). Bir de hiç müşteri dostu olmayan bir fiyata satıyor bunları. 250 dolara işlemci var, 450 dolar anakart. Yok böyle bir şey... Intel artık bu Core I serisinden vazgeçmeli, yeni bir mimariye yönelmeli. Ayrıca çok daha uygun fiyata satmalı. AMD Ryzen'i çıkarttıktan sonra biz Intel'in güzel bir şekilde geri dönüş yapmasını bekliyorduk. Peki sonuç? "Hadi şu Xeon işlemcileri alalım, ismini I9 olarak değiştirelim. Sonra da inanılmaz derecede yüksek fiyatlara satalım. Peki müşteriler bunu yer mi? Elbette. Bizde fanboy çok nasıl olsa"... Intel'in fikirlerinin tükendiğini düşünmeye başlıyorum.

Son düzenleme:
Açıkçası herkezin kendine göre bir nedeni var. Milletin kendisine uygun işlemciyi alması daha mantıklı. Şu an Ryzen platformunun gayet kaslı ve uzun ömürlü görünmesi son kullanıcı için gayet önemli detaylar. Kanımca yazılım tarafında da AMD kendini geliştirecektir.
Bu arada @KralGS bayağıdır görmüyordum sizi hocam. Hoşgeldiniz.

Intel zaten şu anda bunu yapmıyor mu? Xeon işlemcileri alıp bize yeni işlemci diye kakalamaya çalışıyor. Bir de hiç müşteri dostu olmayan bir fiyata satıyor bunları.
Yanılıyorsun! Sana bir örnek veriyin ben dediacted sunucumda (main olan) E5670 kullanıyorum daha önceden E5620 kullanıyordum aradaki fark gerçekten fazla sunucunun procsess yetenegi gercekten artiyor yani xeonlar taklit filan degil

Bir yazılım tecrübeniz veya K2HW tecrübeniz var mı ya da daha önce K2HE hakkında bilginiz var mıydı?

Ben zaten Xeon'lar taklit demedim. I9 işlemcileri birer Xeon taklidi demek istedim.

Bir yazılım tecrübeniz veya K2HW tecrübeniz var mı ya da daha önce K2HE hakkında bilginiz var mıydı?
Hayır, yazılım tecrübem yok. Ben ona göre işlemci alırım, siz de ona göre alırsınız. Yazılımcı adam yazılımı iyi olan işlemciyi alsın zaten. Ben buna bir şey demiyorum. Fakat yazılım sonradan geliştirilebilir ve eklenebilir şeyler. AMD yazılım güncellemeleri yapabilir. Daha ucuza daha kaslı almak benim kullanım amacım için daha iyi. Siz de kullanım amacınız için alın işlemcinizi.

Her işi de yapabilmek zorunda değil. O bir önceki sayfalarda uzun yazıda, birçok donanım iyileştirmesininde AMD tarafından yapıldığı yazıyordu. E şimdi de bunları yapamayan İntel'i mi alalım noktasına da gelebiliriz. Hangisi iyi ve ucuzsa o alınır. Amaca yönelik.

Dostlar bence şu konuya açıklık getirmek gerekir, her program veya her oyun her çekirdeği kullanmaz.
8 çekirdek 16 izlekli bir işlemciniz var diyelim, tuttunuz bunu GTA5 ile test ettiniz göreceğiniz sonuç 4 tane çekirdeğe yük bindiğidir. Aynı işlemciyi DX12 ile tam uyumlu veya VULKAN ile tam uyumlu bir oyunda test ettiğinizde ise göreceğiniz manzara 16 iş birimininde birbirine yakın değerlerde çalışması olacaktır. Her oyun sahnesi de GPU'yu %100 kullandırtacak diye birşey de yok. GTA5'te FPS'in aşırı düştüğü yerlere dikkat edersek(çimlere girince aşırı düşmesi gibi durumlar), CPU kullanımın çok aman aman bir değişikliği olmadığını görürüz, bu oyun motorundan kaynaklı bir durum. Ama aynı oyunda insan ve araç sayısının arttıracak olsak bu sefer asıl iş ekran kartı ile birlikte işlemciye de yüklenecektir.
Gel gelelim diğer konuya Pentium 2 Pentium 3 ve hayatımın hatası olan Pentium 4 ü kullanmış birisi olarak AMD işlemcisi olan arkadaşlarımıza imrenerek bakıyorduk, öyle denildiği gibi 1-2 yıllık bir firma da değil yani. Ha şu anda da hiç birinde hisse senedim yok, bugün cebime talebime AMD cevap veriyorsa AMD alırım, yok Intel cevap veriyorsa Intel alırım. Kısacası, bütçe+ihtiyaç=ürün

Öncelikle performans bakımında Intel açık ara önde. Tek sorun fiyat, bu da yazılımdan kaynaklanıyor. Eğer AMD Intel'in teknolojiye yaptigi yatirimin 1/10'unu yapsa Ryzen serisinin fiyatlari ucar. Intel yine kullanici dostu

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…