Ryzen3 2200G ve 1050 Ti düşük GPU kullanımı

cserginol

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Ryzen 3 2200G ve Asus Strix 1050 Ti sisteminde darboğaza düşüyorum. Sistemim:
  • AMD Ryzen 3 2200G
  • ASUS STRİX 1050TI 4GB
  • ASUS PRIME B450M-A
  • HYPERX 8GB DDR4 3000MHZ SINGLE RAM
  • 256 GB SANDISK SSD
  • 1TB HDD
  • 500w PSU
GPU yüzde 60'lara zor dayanırken işlemcim yüzde 80 ve ya 90'a sabitleniyor. Darboğaz olarak gözlemledim ancak sizin gözlemlerinize de ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.

375093

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Evet, darboğaz var. Fakat FPS değerin oyunu etkilemiyor, yeterli gibi. Darboğazın sisteme bir zararı yok. Monitörün nedir?
İşlemci kullanan oyunlarda GPU değerinin düşük olması normal. Ama tüm oyunlarda böyleyse sıkıntı var demektir. Her zaman GPU kullanımı %99'larda olmak zorunda değil.

Çözünürlüğünüzden bahseder misiniz? Düşük çözünürlükte oynamak darboğaz yaratabilir.

Ek olarak grafikleri en yüksekte tutun ki yük ekran kartı yerine işlemciye binmesin.

Bunun haricinde başka oyunlarda da denemenizi tavsiye ederim. Bazı eski oyunlar sistemi zorlayacak güçte olmayınca ekran kartı gücünü tam olarak kullanamıyor.

@Piscosour Monitörüm 60hz Samsung cf591 4ms kardeşim
@outcastagne Çözünürlüğüm Full HD çözünürlük. Grafik ayarlarını sona getirdiğimde dediğin gibi ekran kartına yük binmeye başladı ancak ani droplar alıyorum. Apexde denediğimde bu droplar daha keskin bir hal alıyor. ekran kartı kullanımı yüzde 95 iken yüzde 40'a kadar düşebiliyor.
@ByKemalDD Açıkladığım gibi apex gibi son çıkan bir oyunda ekran kartı kullanımı 95, 96'lara dayanırken bir anda yüzde 70, 60'lara düşebiliyor.
8 gb ram'in tıkanması ani droplara yol açar mı acaba?

Ani dropları RAM yetersizliği ve HDD yapar. 8 GB RAM zaten yetersiz kalıyor çoğu oyunda artık. Ama GPU kullanımını RAM takman etkilemez gözle görülür derecede. Bazı oyunlarda darboğaz olabilir ama işlemcin 1050Ti'yi besleyecek düzeyde.
Online oyunlarda ani droplar olabilir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı