23.06.2017 Tarihinde Vatan Bilgisayar aracılığı ile bir sistem satın aldım fakat sistemde istediğim performansı alamıyorum.
Denediğim oyunlar: Orta kalitede, CS:GO "100 FPS", LoL "80 FPS", H1Z1 "60 FPS"
Bilgisayarımda kullandığım parçalar:
23.06.2017 Tarihinde Vatan Bilgisayar aracılığı ile bir sistem satın aldım fakat sistemde istediğim performansı alamıyorum.
Denediğim oyunlar: Orta kalitede, CS:GO "100 FPS", LoL "80 FPS", H1Z1 "60 FPS"
Bilgisayarımda kullandığım parçalar:
Hocam Ryzen için minimum 3000 Mhz hızında RAM öneriliyor, belki ondan kaynaklanıyor olabilir. Ben de işlemci ve ekran kartı olarak bu sistemi dizmeyi düşünmüştüm ama sizin bu postunuz beni düşündürdü
Bende de aynı sorun var. Genel anlamda GPU Kullanımı 50-60 civarında. Bende de aynı kart var ve işlemcim i5 6500. Herhangi bir darboğaz olmamasına rağmen böyle. Sende zaten olmaz o işlemciyle de. Neyse... Bir kaç arkadaş RAM'i 8 GB.' dan 16 GB.' a dual-channel yaparak sorunun gittiğini söylediler. Ne kadar doğru bilemem. Ama zaten benim zaten kafamda RAM alma planı vardı. Bence sizde alın.
Bu arada GTA 5 mesela. 8 GB. RAM varken 7.2 ya da 7.3'ü görmüş arkadaş MSI Afterburner ile. Ama aynı ayarlarda 16 GB. RAM ile neredeyse 10 GB. RAM kullandığını görmüş. Umarım yardımcı olmuşumdur.
(Kusura bakma üşendim tekrar yazmaya, önceki konudan kopyala yapıştır yaptım. ) GTA V düşük GPU kullanımı ve düşük performans Bu link ise sorunun dediğim şekilde çözüldüğünü söyleyen arkadaşlarımız var.
Hocam Ryzen için minimum 3000 Mhz hızında RAM öneriliyor, belki ondan kaynaklanıyor olabilir. Ben de işlemci ve ekran kartı olarak bu sistemi dizmeyi düşünmüştüm ama sizin bu postunuz beni düşündürdü
Dediğiniz doğru ama sorunun MHz. ile alakası olduğunu düşünmüyorum. Nedense bu gtx 1060 alanların başına gelen bir durum. Son zamanlarda bu şikayeti duydum. Sıkıntılı yani, çözüm yolu bulmaya çalışıyorum. Buldukça paylaşmaya da çalışıyorum.