Ryzen5 2600 RTX 2060 sistem tavsiyeleriniz

Mazın

Decapat
Daha fazla  
Herkese merhaba, tekrardan bir konu açmak istemedim fakat az bir vaktim kaldığı için mecbur kaldım, kusura bakmayın. Bugün Vatan Bilgisayar'dan aşağıdaki özelliklerle bir sistem topladım. Sistemin monitör dahil toplam fiyatı 7280 TL. Sizce sistemde değiştirmem gereken bir şey var mı ? İşlemciyi Intel seçmedim, bu yüzden içim biraz huzursuz gibi. Fakat i5 8400 ile aralarındaki fiyat farkına değmeyeceğini düşündüğümden Ryzen5 2600'ü tercih ettim. Amd'nin ısınma problemini senelerdir duyduğumdan işlemciye bir de soğutucu eklemeyi düşündüm fakat, Ryzen 5 2600'ün stock soğutucusu yeterli denildi. Ryzen 5 2600 kullanan arkadaşlar bu konuda fikirlerini belirtirse çok sevinirim. Zaten overclock yapmayı düşünmüyorum, biraz tedirgin yaklaştığım için hiç kalkışmaya da niyetim yok. Bir celalle karar verip Amd işlemciye döndüm, umarım içimdeki kuşkuları yerle bir edip beni şaşırtır :) Tavsiyelerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Sistem;
İşlemci: Ryzen 5 2600
Anakart: Asus Tuf B450-PLUS GAMİNG
RAM: 16Gb Corsair Vengeance DDR4 3000Mhz CL16 (2x8)
HDD: 1 TB WD Blue 7200 RPM
Ekran Kartı: Asus GeForce Rog Strix Rtx2060 Gaming OC
Kasa olarak Xigmateg'in 650w 80+ psu'lu bir modelini tercih ettik.
Monitör: Viewsonic 24" 1ms 144 Hz

Artık insanların kafasından şu AMD ürünleri ısınıyor olayının silinmesini o kadar çok istiyorum ki. Ya bu üreten adamlar salak mı ? Onlarda bu şikayetlere bakıyor sadece hiç düzeltme yapmıyor. Öncelikle kardeşim Overclock yapmayacağım demişsin. Bu yüzden stock soğutucu yeterli. Yeni aldığım sistemimde aynı işlemciyi kullanıyorum. Gayet memnunum, ısınma yapmadı.
Tabii bu sizin seçtiğiniz kasanın hava sirkülasyonu ve oda sıcaklığı ile de ilgisi var. Kasada ki hava akışı iyi ise bir sıkıntı çıkmaz sistem kendini korur. AMD kullanılır ürünler çıkaran bir firma içiniz rahat olsun. Ayrıca AMD işlemciler çoklu çekirdekte Intel'den önde. Oyunlar artık çoklu çekirdeğe bağlanıyor yavaştan. Ryzen alanlar ileride rahat eder gibime geliyor hocam.
Ek olarak sisteme SSD eklemeniz iyi olacaktır. Hayırlısı olsun.

Son düzenleme:
Yahu delinin biri kuyuya taş atmış kırk akıllı çıkaramıyoruz. Binlerce kişi satın aldı ve kullanıyor Ryzen işlemcileri. Hiç gördünüz mü ısınıyor, yok şöyle, yok böyle konular? O bahsettiğim deliler kabloları boca etmiştir kasanın içine, macun falan mahvetmiştir. Gelip burada AMD kötüler.

Bu sisteme Amazon'dan 250GB Samsung EVO 860 SSD lazım. Diğerleri iyi, üzmez.

Yahu delinin biri kuyuya taş atmış kırk akıllı çıkaramıyoruz. Binlerce kişi satın aldı ve kullanıyor Ryzen işlemciler. Hiç gördünüz mü ısınıyor şöyle böyle konular? O bahsettiğim deliler kabloları boca etmiştir kasanın içine, macun falan mahvetmiştir. Gelip burada AMD kötüler.

Bu sisteme Amazon'dan 250GB Samsung EVO 860 SSD lazım. Diğerleri iyi, üzmez.
Aynen öyle katılıyorum.

Kardeşim gönlünü ferah tut. Intel Core i5 8400 ısınır Ryzen 5 2600 işlemcisi ısınmaz. Nedenine gelince de Intel o kadar pahalı satarken bu işlemcilerini zar kısmı ile çekirdek kısmının arasına bildiğimiz termal macun uygularken AMD tarafı ise lehim kullanıyor. Yani senin anlayacağın AMD artık eski hatasını unutmuşa benziyor. Dolayısıyla Intel işlemci almadığın isabet olmuş. Ayrıca sistemine SSD takarsan çok daha güzel olur.

Yukarıda yazdığın sistemin aynısı bende var, tek fark olarak MSI RTX 2060 VENTUS modeli. İşlemci 75 derecelerde, ekran kartı da 70 derecelere yakın geziyor. Hiç bir sıkıntın olmasın. Yalnız ben DXR'ı aktifleştiremedim bir türlü. Onun dışında çok akıcı. Eğer ısınma senin kafana takacağın problemse 200₺'ye yakın iyi bir soğutucu veya bir sıvı soğutma al.

Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim, içimi bir nebze ferahlattınız. Sistem geldikten sonra gerekli testleri yapıp yorumlarımı dilerseniz buradan paylaşabilirim. Bu arada söylemeyi unutmuşum, Samsung 250GB 960 EVO NVMe M.2 SSD’im mevcut. Hemen hemen yeni aldım diyebilirim. Sistemde bu SSD’yi kullanacağım.

Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim, içimi bir nebze ferahlattınız. Sistem geldikten sonra gerekli testleri yapıp yorumlarımı dilerseniz buradan paylaşabilirim. Bu arada söylemeyi unutmuşum, Samsung 250GB 960 EVO NVMe M.2 SSD’im mevcut. Hemen hemen yeni aldım diyebilirim. Sistemde bu SSD’yi kullanacağım.
Kasa eline geçince bizleri bilgilendir. Umarım memnun kalırsın.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı