Ryzen5 3600X ve RTX 2070S sistem toplama

Bütçe
11500

menfes

Hectopat
Öncelikle herkese iyi sosyaller. Yakın zamanda sistem toplayacağım birkaç sorum olacaktı. Düşündüğüm sistem:
Ara Toplam9.959,89 TL
Toplam KDV1.792,78 TL
Sepet Toplam Fiyatı11.752,67 TL

Sorular.

1) Işlemci-ekrankartı gibi herhangi bir darboğaz sorunu yaşar mıyım?
2) Tüm parçalar uyumlu mu?
3) Topladığım sistem 1080P için bir hata mı?(Not: Gelecekteki oyunlarda ve sistemin beni götürmesine yönelik 1080P seçtim)
4)Değiştirme mi önerdiğiniz şeyler var mı?
5)Seçtiğim herhangi bir parçada sık karşılanılan bir sorun var mı, varsa nedir, nasıl çözülür?
6) Sorduğu sorular dışında topladığım sistemde bir hata var mı?
7)Günümüz için ve gelecek için yeterli mi?
8)Sistem beni kaç yıl götürür?

İsteklerim.

1)Bu sistemi daha ucuz nasıl toplayabilirim? Ayrı siteler şeklinde ya da tek bir siteye bağlı olarak link atabilirsiniz. Ama site güvenilir ve mümkünse bilindik olsun.

2)Eğer çok önemli değilse parçaları değiştirmek istemiyorum.

3)Bütçem 11500, zorlarsam 12000 olabilir ama zorlamamayı tercih ederim.

Anakartı B450 Tomahawk MAX yapıp kalan bütçeyi 2070S'in daha kaliteli bir modelini almak için kullanabilirsiniz. 3600X için Tomahawk MAX fazla fazla yeterlidir.

RAM olarak 850TL civarına Trident Z 3600MHz CL18 tercihim olurdu.

Güzel setup. İşlemci çok güçlü ve darboğaz kavramının yanlış anlaşılmasından dolayı size uzun uzun açıklamak yerine; 2070S ve 3600X ile 1080P'de bir sorun yaşamayacağınızı söyleyip geçiyorum.

1080P için sizi tatmin edici bir süre götürür. AAAA bir oyun çıkar (Triple A üstü grafiklere sahip) ve onda belki 1080P Ultra değil de bazı ayarları daha düşüğe almak zorunda kalırsınız en fazla. Bunun dışında 3-4-5 yıl gider.

Sinerji; çok kaliteli hizmet verdiğini duydum birçok kullanıcıdan. Fiyatlarıda abartıdan uzak ve ortalama veya ortalamanın altında.

Sistemde güç kaynağı yok. Ekran kartının aynı fiyata MSI Gaming X modeli var. Biraz daha ucuza Inno3D GeForce RTX2070 Super iChill x3 Ultra modeli de var.

Ekran kartı olarak bunu tercih et. Hem daha ucuz hem daha iyi bir model.

Anakart olarak orta düzey bir B450 seçip işlemciyi R7 3700X yapabilirsin. 1080P için bu şekilde daha iyi olur.

Ramlarin CL değerleri çok yüksek değil mi?

OC sonra yapmayı düşünüyorum.

Son kararım altta yazanlar. ama önerilerinizi dikkaate alacağım. fikrim bazen değişebiliyor , Ramlari az önce yanlış seçmiştim. arkadaş uyarmasaydı gereksiz 500₺ fazla verecektim.

Ara Toplam9.806,02 TL
Toplam KDV1.765,08 TL
Sepet Toplam Fiyatı11.571,10
bunu yeni görüyorum? oha

Monitör dahil değil? Yoksa çok şaşırmıştım.

Onu ekledim sanıyordum eklenmemiş ben de şaşırmıştım yoksa
Neyse yapacak bir şey yok. Monitörlü iyi bir şey bulursam eklerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…