Üstad şimdi eğer OC yapacak isen 2700X in stok fan ı her ne kadar iyi de olsa yetmeyecektir. Ek bir kule tipi yada sıvı soğutma (önerimdir) almanız daha sağlıklı olacaktır. Örneğin Cooler Master MasterLiquid 240 düşünülebilir. 500-600 TL arasında fiyatı var diye biliyorum.
Ram'ler eğer QVL listesindeki uyumda tam 3000MHz olarak XMP profilde çalışıyor ise almanız gayet isabet olur.
Anakart konusunda ise her X470 aynıdır diyemeyeceğim fakat yinede daha güvenli ve uzun ömürlü kartlara bakmanız taraftarıyım. TUF serileri ASUS'ta genelde sağlam malzemeler kullanır.
Kasa konusuna gelecek olursak NZXT S340 Elite yada H500 kasalarını öneririm orta bütçede gayet güzel hava akışı sağlar. Üst bütçede Cooler Master H500M öneririm fan masrafınız olmaz yada H500P Mesh Panel olanına bakabilirsiniz.
Fan olarakta CFM değeri yüksek bir fan seçmeniz taraftarıyım. Sıvı soğutma almaz iseniz
Arctic Fan öneririm. 104 CFM değere sahip, ve ekleyeyim RGB değiller. RGB istiyor iseniz de led strip alıp daha hoş bir dizayn yapmanız bence iyi olacaktır.
Gelelim ekran kartı ve kullanım amacınıza, ben de kişisel olarak ve işimden dolayı 3DS MAX,Vray ve AutoCAD kullanıyorum uzun uzun süreyle fakat bunların yanında oyunda oynamayı seven biriyim. Bu konuda ben işlemcime çok yük bindirmemek amaçlı ve oyun içinde olmasını istediğim için yeni sistem kurarak RTX serisi almıştım. Tabii bu birazda bütçe işi ama size önerim herşeyi işlemciye yüklememeniz adına olacaktır bu tip işlemlerde ve benzerlerinde RX Vega 56 öneririm eğer bütçeniz var ise yok isede GTX 1060 sizi gayet götürecektir. Eğer bütçede biraz düşmem gerek der iseniz 3GB lık modeli de düşünebilirsiniz ancak oyun konusunda sorun olabilir size. Aklınızda bulunsun isterim.
Tüm bunlara da bir power gerekli tabii ki 1060 için 650W sertifikası olan temiz bir PSU işinizi görecektir Silverstone olabilir, FSP olabilir ama RX Vega 56 düşünür iseniz bi tık daha yükseltmeniz gerekecektir. Örneğin bi 750W 80+ Silver sertifikalı dahi yetebilir
Umarım sorularınıza bir miktar yardımcı olmuşumdur.