Ryzen7 5800X neden %99'da çalışıyor?

Mesutcan24

Hectopat
Daha fazla  
Güç planından işlemciyi kısıtlamama rağmen işlemcim %99'da çalışıyor, neden? İşlemcim Ryzen7 5800X, soğutucum bozuk oldugu için aşırı ısınma yapıyor. Ben de çareyi işlemciyi kısıtlamada bulmuştum.

1734779635797.png

1734779638909.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç planından işlemciyi kısıtlamama rağmen işlemcim %99'da çalışıyor, neden? İşlemcim Ryzen7 5800X, soğutucum bozuk oldugu için aşırı ısınma yapıyor. Ben de çareyi işlemciyi kısıtlamada bulmuştum.

Eki Görüntüle 2378758

Eki Görüntüle 2378759
Ryzen işlemciler 90 sıcaklığa kadar çıkması normal amd de bunu söylemişti intel daha soğuk çalıştırıyor evet ama 90 amd de okey bi değer 90 üstünde çalışması sıkıntı

Ryzen işlemciler 90 sıcaklığa kadar çıkması normal amd de bunu söylemişti intel daha soğuk çalıştırıyor evet ama 90 amd de okey bi değer 90 üstünde çalışması sıkıntı

Böyle bir şey yok.

Eki Görüntüle 2378758

Eki Görüntüle 2378759

İşlemciyi ne kullanıyor hiç baktın mı?

Eki Görüntüle 2378758

Eki Görüntüle 2378759

İşlemciyi ne kullanıyor hiç baktın mı?

Öyle bir şey var dostum AMD daha sıcak çalışır

AMD sıcak çalışır diye bir kural yok, iki tarafta nesline göre sıcak çalışır. Ayrıca konu sahibi işlemciyi ne için kullanıyor onu bile söylememiş. Konu sahibi zahmet etmezse görev yöneticisinden hangi uygulamanın işlemciyi kullandığını göstermesi lazım. @Mesutcan24

AMD sıcak çalışır diye bir kural yok, iki tarafta nesline göre sıcak çalışır. Ayrıca konu sahibi işlemciyi ne için kullanıyor onu bile söylememiş. Konu sahibi zahmet etmezse görev yöneticisinden hangi uygulamanın işlemciyi döndürdüğü söylemesi lazım. @Mesutcan24
tamam kardeşim amd nin dediği bi şeydi ama sen bilirsin

Kısıtlama yaparak sorunu çözemezsin, soğutucun bozuk bilgisayarın kapanmadığı için şükretmen lazım, bu gibi durumlarda PC kendini sıcaklıktan dolayı hasar olmaması için genelde birkaç dakika içinde kapatır, işlemci performansını düşürerek çabucak ısınmasını ve kapanmasını engellemişsin ama bu sefer de işlemci performansını çok düşürdüğün için boşta dururken bile işlemci kullanımı çok yüksek değerlere çıkıyor.

Tamam kardeşim AMD'nin dediği bir şeydi ama sen bilirsin

Adam daha işlemciyi neyin kullandığını Görev Yöneticisi'nden tespit edemeyecek kadar bilmiyor. Sen bana "AMD'nin dediği bir şey" diyorsun.

Kısıtlama yaparak sorunu çözemezsin, soğutucun bozuk bilgisayarın kapanmadığı için şükretmen lazım, bu gibi durumlarda PC kendini sıcaklıktan dolayı hasar olmaması için genelde birkaç dakika içinde kapatır, işlemci performansını düşürerek çabucak ısınmasını ve kapanmasını engellemişsin ama bu sefer de işlemci performansını çok düşürdüğün için boşta dururken bile işlemci kullanımı çok yüksek değerlere çıkıyor.

Yanlış bir değerlendirmede bulunduğunuzu düşünüyorum, işlemci kullanımını kısıtlamak boştaki kullanımı %100'e çıkmasına neden olmaz. Ayrıca anormal bir kullanım söz konusu soğutucunun arızalı olduğu sonucuna varmanız doğru bir tespit değil. İşlemciyi ne kullanıyor ilk onu görmek gerekir.

Son düzenleme:
Adam daha işlemciyi neyin kullandığını Görev Yöneticisi'nden tespit edemeyecek kadar bilmiyor. Sen bana "AMD'nin dediği bir şey" diyorsun.

Yanlış bir değerlendirmede bulunduğunuzu düşünüyorum, işlemci kullanımını kısıtlamak boştaki kullanımı %100'e çıkmasına neden olmaz. Ayrıca anormal bir kullanım söz konusu soğutucunun arızalı olduğu sonucuna varmanız doğru bir tespit değil. İşlemciyi ne kullanıyor ilk onu görmek gerekir.
1734782776248.png

nasıl kontrol edebilirim? bu yeterli mi

1734782776248.png

nasıl kontrol edebilirim? bu yeterli mi
ayrıca ısınmasın diye çekirdekleri düşürüp undervolt da yaptım
1734782817359.png

ekran kararıyo 1-2 sn sonra geliyor ve bu 10 saniyede bir oluyo durmadan

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı