Ryzen7 5800X neden %99'da çalışıyor?

Brave'de ne çalışıyor?
1734784757916.png

one drive'a yükleme yapmıyorum bu arada sadece site açık

Adam daha işlemciyi neyin kullandığını Görev Yöneticisi'nden tespit edemeyecek kadar bilmiyor. Sen bana "AMD'nin dediği bir şey" diyorsun.

Yanlış bir değerlendirmede bulunduğunuzu düşünüyorum, işlemci kullanımını kısıtlamak boştaki kullanımı %100'e çıkmasına neden olmaz. Ayrıca anormal bir kullanım söz konusu soğutucunun arızalı olduğu sonucuna varmanız doğru bir tespit değil. İşlemciyi ne kullanıyor ilk onu görmek gerekir.
ben sıcaklık olarak anlamışım şimdi tekrar bakınca anladım

Yanlış bir değerlendirmede bulunduğunuzu düşünüyorum, işlemci kullanımını kısıtlamak boştaki kullanımı %100'e çıkmasına neden olmaz. Ayrıca anormal bir kullanım söz konusu soğutucunun arızalı olduğu sonucuna varmanız doğru bir tespit değil. İşlemciyi ne kullanıyor ilk onu görmek gerekir.

İşlemciyi bu durumda herhangi bir şey aşırı kullanabilir, bu bir tarayıcı da olur, bir video oynatma programı da. Normal şartlarda böyle bir şey olmaz zaten. Ayrıca soğutucunun bozuk olduğunu sonucuna varmadım konu sahibi yazdığı yazıda söylemiş zaten, keşke okusaydınız.

Arkadaş bir şekilde dengelemeyi başarmış ama soğutucu değiştirmeden yapılacak şeyler çok sınırlı ve geçici çözüm olur, geçici bir çözüm istiyorsa (arka planda çalışan uygulamaları kapatmak denenebilir).

İşlemciyi bu durumda herhangi bir şey aşırı kullanabilir, bu bir tarayıcı da olur, bir video oynatma programı da. Normal şartlarda böyle bir şey olmaz zaten. Ayrıca soğutucunun bozuk olduğunu sonucuna varmadım konu sahibi yazdığı yazıda söylemiş zaten, keşke okusaydınız.

Arkadaş bir şekilde dengelemeyi başarmış ama soğutucu değiştirmeden yapılacak şeyler çok sınırlı ve geçici çözüm olur, geçici bir çözüm istiyorsa (arka planda çalışan uygulamaları kapatmak denenebilir).

Dikkatsiz okumuşum, bozukmuş harbiden. O zaman soğutucu değişene kadar işlemciyi limitli kullanmak en mantıklısı. @Mesutcan24 soğutucu önerisi lazım mı?

şunu düşünyorum

Bu var.

İşlemciniz 2 çekirdek 3 thread ayarlanmış. Yüzden yüksek CPU kullanımı olabilir. Sıcaklık konusunda stok soğutucu yetmeyebilir. Undervolt olarak Curve Optimizer ile negatif -30 uygulayabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı