Ryzen7 vs i9900KF

Arada bariz fiyat farkı var, Singlecore olarak da Multicore 9900KF daha güçlü bir platform, işin içine ufak bile olsa overclock da girince Intel arayı açıyor ama aradaki fiyat farkına değecek bir durum olduğunu düşünmüyorum. Toplama amacınızın ne olduğunu bilmesemde güncellik ve setup olarak ben 3700X-X570 seçerdim, 3800X bir tık yüksek frekansta çalışan hali. 1080P oyunlarda çok güçlü ekran kartı ile 9900KF daha yüksek FPS verecektir ancak bu ikisininde 144Hz monitörü rahatça besleyebileceği gerçeğini değiştirmiyor ki 2K ve 4K gamingde zaten FPS farkı olmaz ya da %1-3'ten az olur.

Not: Eğer bütçe olarak 9900KF-MAG Z390 alınabiliyorsa güç için AMD tarafında 3900X'i seçebilirsiniz. 3900X olunca işler değişiyor. Multicore olarak %40 civarı daha güçlü bir işlemci buna nazaran single core olarak çok yakınlar zaten emvai çeşit karşılaştırma ve gaming testleri mevcut Youtube'da.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı