"S.M.A.R.T. status BAD. Backup and Replace" hatası

Manny

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese merhaba, görseldeki hatanın aynısını alıyorum zaman zaman. Bunun sebebi nedir HD Tune ile baktığımda ise health kısmında bir sorun gözükmüyor.

LQ1Lqj.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Kingston SH103S3120G diskinin SMART değerlerinin iyi durumda olmadığını ve içindeki önemli verilerini yedekleyip bu diski yenisiyle değiştirmen için anakartın uyarı veriyor, bu diske ait tüm SMART değerlerini paylaşabilirsen durumu nasılmış fikir verebilirim.

Kingston SH103S3120G diskinin Smart değerlerinin iyi durumda olmadığını ve içindeki önemli verilerini yedekleyip bu diski yenisiyle değiştirmen için anakartın uyarı veriyor, bu diske ait tüm Smart değerlerini paylaşabilirsen durumu nasılmış fikir verebilirim.

Görüntü internetten alıntı fakat aynı hatayı alıyorum bu arada dediğiniz SMART değerlerini nasıl paylaşabilirim ?

Görüntü internetten alıntı fakat aynı hatayı alıyorum bu arada dediğiniz SMART değerlerini nasıl paylaşabilirim ?
"F1" Tuşuna basıp Windows'a geçin, ardından attığım rehberdeki işlemleri uygulayın.

"F1" tuşuna basıp Windows'a geçin, ardından attığım rehberdeki işlemleri uygulayın.

Görseldeki gibi bad sector taraması yaptım sağlam gözüküyor bu arada diskten Mirror's Edge adlı oyunu kaldırmaya çalışırken bir anda diğer dosyalarda silindi sebepsiz yere sonrasında Low Level Format atmayı denedim bu sefer de format atarken sistem dondu sorun ne anlayamadım bir türlü.

Dosya Ekleri

• 1111.jpg
    1111.jpg
    130,4 KB · Görüntüleme: 57
  • 1111.jpg
    1111.jpg
    130,4 KB · Görüntüleme: 57
Günümüzde ne kadar mekanik disk kullanımı azalmış olsa da hem konu sahibinin, hem de daha sonra burayı ziyaret eden başkaları için genel bir yazı olarak şunları anlatmak isterim.

SMART uyarıları sadece disk yüzeyindeki sektörlerde problem olması nedeniyle oluşmayabilir.

SMART özellikli diskler, durağan halden nominal disk dönüş hızına kaç saniyede ulaştığını, okuma yazma kafasının gitmesi gereken konuma ne kadar sürede ulaştığını, okuma/yazma işlemlerinde kaç defa hata gerçekleştiğinin ve daha bir çok verinin kayıtlarını da tutar.

Bu ölçülen değerler için disk üreticisi tarafından bir eşik belirlenmiştir ve SMART çipi düzenli olarak ölçümler yapıp bu eşiklerin geçilip geçilmediğini kontrol eder. Eğer herhangi bir ölçüm bu sınırı aşmış ise anakart bilgisayarı her açtığınızda SMART uyarısı verir, bunun nedeni ise o an veya yakın zamanda diskte hiçbir problem olmasa bile, diskin tahmini ömrüne yaklaştığını ve bu nedenle önemli verilerinizi başka bir yerde yedeklemenizin gerektiğini belirtir.

Kişisel deneyimim olarak SMART uyarısı vermeye başlayan disklerim genellikle uyarının başladığı zamandan sonra 12 ay içinde neredeyse tamamen kullanılamaz hale geldi. Bu nedenle diski değiştirmek için durumunuz olmasa bile, kullanmaya devam edecekseniz içindeki verilerinizi yedeklemenizi tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı