S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl Sistem gereksinimleri açıklandı

Beklediğim gibi çıktı. Gayet normal aslında 160 GB baya büyük bir oyun olacakmış izlenimi veriyor umalım da öyle olur.

Bu arada oyun DLSS 3.7 ve Frame Generation destekli çıkış yapacak. Yani FHD ultra ayarlarda DLSS 3 + FG ile 100 FPS'e rahat dayanacaktır. Bekliyoruz bakalım.

FSR 3.1 + FG de olacakmış haliyle 4000 serisi haricindeki karta sahip kişiler için güzel bir tercih olacaktır.

Son düzenleme:
Sistem gereksinimleri konusunda stüdyo tarafından klasik bir kopyala yapıştır içeriği yayınlanmış.

Ekibin onlarca dakikalık röportaj vermiş olduğu videolarda dahi ilk Stalker üçlemesinden alakası bulunmuyor olan Stalker 2: Heart of Chornobyl yılın en ilginç oyunlarından bir tanesi olacak. Zamanında oyun motorunun kodlarını Metro serisinin mimarı olan 4A Games'e kaptırmış olan GSC Game World, Metro Exodus'un çapı genişletilmiş hali ile ''60 dolarlık AAA oyun'' iddiası ile 15 yıl sonra geri dönüyor.

Biraz yüksek geldi, özellikle 1440p'de 32 GB RAM istemesi fazla gibi. RTX 4060 TI 16 GB + i5 13400f ile Frame Generation - DLSS kalite de 2k'da oynanır gibi duruyor. Çıkınca Game Pass'ten deneriz bakalım.

Gayet normal aslında. Beklediğim gibi. Oyundan ama şüpheliyim ben. Stalkerları severim ama bu bazı fragmanlarda CoD, bazı fragmanlarda Stalker gibi duruyor. Belki de zorluk modu ile alakalıdır. Bakarız. En kötü ortalama bir deneyim sunar diyorum çünkü atmosfer ve gunplay enfes duruyor. Silah düzenleme seçeneklerine bayıldım ben. Hikayeyi de kurtarırlar gibi. Bakacağız artık.

Oyunun yapımcıları 50-100 saatlik deneyim sunacak demişti arkadaşlar. 160GB çok şaşırtıcı değil. Benim 6 saatte bitirdiğim ilk Stalker oyununa bile 500 saat gömüyor bu serinin fanları. Eğer orijinal üçlemeyi yapan ekip işin içindeyse o 50-100 saatin içinden 1000 saatlik içerik çıkarır millet. Onun dışında sistem gereksinimleri hem normal hem de abartı geldi. 32GB RAM istemesi 4K için eyvallah fakat 2K'da biraz fazla, onun dışında medium ayarlarda 60FPS için 4060 istemesi bir tık fazla. Henüz 5000 serisinin çıkmadığı ortamda en azından high ayarlarda 60FPS hedefi daha iyi olurdu. Hele ki Xbox konsollarında 45-60FPS çalışmayı hedefleyen bir oyun için bu daha iyi olurdu.

Çoğu kişi DLSS Frame Generation'a güvenmiş ama işin içine FSR Frame Generation girince genelde DLSS FG'si bozuk çalışıyor. Mesela God of War Ragnarok'ta DLSS FG'sini düzgün çalıştırmak ve VRAM leak olayını gidermek için neredeyse 1 ay uğraştılar. Veya Spider-Man oyunlarına FSR FG'si gelince DLSS FG'si bozuldu ve hâla daha da öyle devam ediyor. Yani DLSS'e güvenebilirsiniz ama DLSS FG'ye en azından ilk çıkışından çok güvenmeyin. Şahsen ben high ayarlarda 4060TI ile 60FPS alırım diye düşünüyorum. Eğer çok epic takıntım olursa da ve DLSS FG düzgün çıkarsa da DLAA+ DLSS FG kullanarak epic ayarlarda oynarım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı