S.T.A.L.K.E.R.. Serisine ikinci oyundan başlanır mı?

NorinRadd

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
lenova ideapad gaming 3
ryzen 5 7535hs
rtx 2050
2x8 gb ram 4800 mhz ddr5
Meslek
organizatör
Benim en sevdiğim oyun serisi metro ve ona en yakın olarak görülen seri S.T.A.L.K.E.R.. İlk oyunlar gerçekten oynanmayacak vaziyette o yüzden ikinci oyundan başlamayı düşünüyorum. Önerir misiniz?

Benim en sevdiğim oyun serisi metro ve ona en yakın olarak görülen seri S.T.A.L.K.E.R.. İlk oyunlar gerçekten oynanmayacak vaziyette o yüzden ikinci oyundan başlamayı düşünüyorum. Önerir misiniz?
Ben Metro serisini çok az ucundan oynadım ve izledim. Gerçekçi kıyaslama yapamam ama STALKER'i sevme ihtimalin yüksek. Ancak serinin tamamı teknik olarak kusurlu. Başka da bir eleştiri getiremem.

STALKER 2 öncesinde muhakkak eski üçlü oynanmalı veya hikayeyi düzgünce anlatan bir kaynak okunmalıdır. Aksi takdirde pek bir şey anlayacağını sanmıyorum. En azından "Zone" denilen bölgeyi anlamak ve bu şekilde son oyuna başlamak iyidir. Hatta bir ara YouTube'da Türkçe özeti vardı. Birazdan bulup linkini atayım. Dilersen piyasayı araştırıp oyunları güzelleştiren modları da bulabilirsin. Ben sade orijinal halleriyle oynadım.

Eski üçlemeyi oynamayı göze alırsan da sadece ikinci oyun Clear Sky'ı esgeçebilirsin. Onun hikayesini okusan da olur. Zaman akışı olarak ilk önce bu geliyor. Hikayenin devamı olan ilk oyun Shadow of Chernobyl'e sabredebilirsen son oyun Call of Pripyat çok daha iyi akacaktır ona kefilim. Ben üçünü de ilk kez geçen yıl oynayıp bitirdim ve Call of Pripyat'ın tadı damağımda kaldığı için hemen tekrar oynadım.

Güncelleme: Aşağıdaki video eski üçlemenin hikayesini kapsayacak şekilde geniş bir özettir.
Ben STALKER 2'yi bir iki saat debelendikten sonra bırakıp sildim. Çok kötü çalışıyordu. Hem tamamen düzelene kadar hem de sistemi yükseltinceye kadar bekletmeye karar verdim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Ben metro serisini çok az ucundan oynadım ve izledim. Gerçekçi kıyaslama yapamam ama Stalker'i sevme ihtimalin yüksek. Ancak serinin tamamı teknik olarak kusurlu. Başka da bir eleştiri getiremem.

Stalker 2 öncesinde muhakkak eski üçlü oynanmalı veya hikayeyi düzgünce anlatan bir kaynak okunmalıdır. Aksi takdirde pek bir şey anlayacağını sanmıyorum. En azından "zone" denilen bölgeyi anlamak ve bu şekilde son oyuna başlamak iyidir. Hatta bir ara YouTube'da Türkçe özeti vardı. Birazdan bulup linkini atayım. Dilersen piyasayı araştırıp oyunları güzelleştiren modları da bulabilirsin. Ben sade orijinal halleriyle oynadım.

Eski üçlemeyi oynamayı göze alırsan da sadece ikinci oyun clear Sky'ı esgeçebilirsin. Onun hikayesini okusan da olur. Zaman akışı olarak ilk önce bu geliyor. Hikayenin devamı olan ilk oyun Shadow of Chernobyl'e sabredebilirsen son oyun call of pripyat çok daha iyi akacaktır ona kefilim. Ben üçünü de ilk kez geçen yıl oynayıp bitirdim ve call of Pripyat'ın tadı damağımda kaldığı için hemen tekrar oynadım.

Hocam büyük ihtimalle oynamam ilk oyunları. Eskiden eski oyunlara tahamülüm vardı ama şimdi yok. Zaten bir kere oyuna girmiştim eski oyunlardan birine sevememiştim. Çok oynamadım hatta bir 15 dakika falan oynadım fakat sevmedim. Şimdi ikinci oyunu Steam'den aldım indirdim. Videoyu atarsanız memnun olurum.

Hocam büyük ihtimalle oynamam ilk oyunları. Eskiden eski oyunlara tahamülüm vardı ama şimdi yok. Zaten bir kere oyuna girmiştim eski oyunlardan birine sevememiştim. Çok oynamadım hatta bir 15 dakika falan oynadım fakat sevmedim. Şimdi ikinci oyunu Steam'den aldım indirdim. Videoyu atarsanız memnun olurum.
Tam sen mesajı gönderdiğinde ben önceki mesajımı güncelleyip videoyu eklemiştim.

Aslına bakarsan seni anlıyorum. İlk seferinde kötü gelmesi çok normal. Ben ilk kez oynadığımda 16-17 yıl kadar önce lisedeydim. Birkaç gün sağda solda haydut vurup listedeki görevler arasında gidip gelmiş sonra beceremediğim bir noktada terk etmiştim. Üç yıl önce aynı ilk oyunu inatlaşıp oynayıp bitirdim. Hem hikayeyi tam anlamadım hem de artifact kullanımını beceremediğim için aşırı zorlandım. Üstteki videodan sonra oynadığımda çok daha keyif alarak oynadım. Bilhassa üçüncüsü çok iyiydi. Sen istemiyorsan videoyu izle geç. Belki ikinci oyunu seversen geri dönüp şans verme isteği de olur.

Video linkini tekrar vereyim:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Tam sen mesajı gönderdiğinde ben önceki mesajımı güncelleyip videoyu eklemiştim.

Aslına bakarsan seni anlıyorum. İlk seferinde kötü gelmesi çok normal. Ben ilk kez oynadığımda 16-17 yıl kadar önce lisedeydim. Birkaç gün sağda solda haydut vurup listedeki görevler arasında gidip gelmiş sonra beceremediğim bir noktada terk etmiştim. Üç yıl önce aynı ilk oyunu inatlaşıp oynayıp bitirdim. Hem hikayeyi tam anlamadım hem de artifact kullanımını beceremediğim için aşırı zorlandım. Üstteki videodan sonra oynadığımda çok daha keyif alarak oynadım. Bilhassa üçüncüsü çok iyiydi. Sen istemiyorsan videoyu izle geç. Belki ikinci oyunu seversen geri dönüp şans verme isteği de olur.

Video linkini tekrar vereyim:

Bende lisede oynamıştım zaten fakat üzerinden toplasanız 2 3 yıl geçti. Şu an üniversite birinci sınıfım ve gerçekten yeni bir oyuna ihtiyacım var. Ben öyle eskiden oynadığım oyunları tekrardan oynayabilen biri değilim. Çok sıkılıyorum. O yüzden hep yeni bir seriye ihtiyacım var. Bu ihtiyacımı Stalker ile kapatmak isterim. Videoyu yarın izleyeceğim ve umarım ilk oyunları da oynarım ve severim. Teşekkürler.

Bende lisede oynamıştım zaten fakat üzerinden toplasanız 2 3 yıl geçti. Şu an üniversite birinci sınıfım ve gerçekten yeni bir oyuna ihtiyacım var. Ben öyle eskiden oynadığım oyunları tekrardan oynayabilen biri değilim. Çok sıkılıyorum. O yüzden hep yeni bir seriye ihtiyacım var. Bu ihtiyacımı Stalker ile kapatmak isterim. Videoyu yarın izleyeceğim ve umarım ilk oyunları da oynarım ve severim. Teşekkürler.
Valla ben bir oyunu çok sevdiysem b**unu çıkarana kadar tekrar tekrar oynarım. Mesela; Wolfenstein serisinden iki oyun, Mass effect üçlemesi(brüt 940 saatim geçmiş). Stalker serisine aynısını yapamam sanırım ama en azından bir kez daha geri dönüp oynarım hiç değilse. En kötü ihtimalle yukarıdaki video gibi özeti izleyip hatırladıktan sonra CoP ve belki SoC oynarım.

Şimdiden iyi eğlenceler.

Vallahi ben bir oyunu çok sevdiysem b**unu çıkarana kadar tekrar tekrar oynarım. Mesela; Wolfenstein serisinden iki oyun, Mass Effect üçlemesi(brüt 940 saatim geçmiş). Stalker serisine aynısını yapamam sanırım ama en azından bir kez daha geri dönüp oynarım hiç değilse. En kötü ihtimalle yukarıdaki video gibi özeti izleyip hatırladıktan sonra cop ve belki SoC oynarım.

Şimdiden iyi eğlenceler.

Keşke sizin gibi olsam. En son God of War New GAME+ oynamaya çalıştım çok zorladım ama olmadı sildim. Teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı