S ve Z harflerini söyleyememe

Diksiyon dersiniz olursa, bu konu hakkında sıkıntı yaşarsınız. Şayet bizim diksiyon hocamız, şu söylenemeyen tekerlemelerden 34 tane bulup herkese vermişti ve herkesi kaldırıp okutmuştu. Okuyamazsak haftaya tekrar, yine olmazsa geçemiyorduk dersten. Böyle saçma adamlar da var tabii. Bunu buraya yazmamın sebebi sınıfta ki Peltek bir arkadaşımın az biraz düzeltmesiydi. Adamı sevmezdim ama, adamın dilini doğrulttu Şimdi buraya 2 tane yazıyorum, bunları ayna karşısında hızlı bir şekilde her gün oku. 10 dakika okusan yeter de artar. Okuyamıyorum deme, herkesin dili dönüyor bir süre sonra biz o gün bunu da öğrenmiştik. İçinden okumaya başla, gerisi gelir.

Örnek: Şu yoğurdu sarımsaklasak ta mı saklasak, sarımsaklamasak ta mı saklasak ?
Örnek: Şu köşe yaz köşesi, şu köşe kış köşesi, şu köşe de su şişesi.

lancer ve ramazan kardeşlerim çok sagolun yarın ilk iş deniyecegim bunu her birine 10 dakika çalışsam yeterli degilmi? bu arada Z harfini daha zor söylüyorum S den

Kendini kısıtlama doğru söylediğine tatmin olana kadar devam et.
Önemli değil bu arada, yardımcı olduysak ne mutlu.

Zzz yapmaya çalışırken sanıyorum Ttt gibi bir şey çıkıyor sende değil mi ? Eğer öyleyse, yarın çalışırken zzzz yapmaya çalış ve dilini çok kısa geriye çekmeye çalış, tabi zzzz yapmayı bırakmadan.

Hepimiz fıstıkçı şahap'ı biliriz dimi ? Oradaki sessiz harfler, ötümsüz yani titreşimsiz harflerdir. Bunu, S de oraya dahil olduğu için yazıyorum. Yani oradaki harfleri (f.s.t.k.c.s.h.p) boğazınızı titretmeden çıkarırsınız.

Eğer anlayamadıysanız; fffff yapın. Üst setteki dişler, alt dudağa değdi ve tek yaptığınız hava vermek oldu. Şimdi vvvvv yapın. Eğer biraz önceki gibi sadece hava verirseniz, tekrar ffff çıkacaktır. Bu yüzden Vvvv yapabilmek için boğazı ötümlemek gerekir.

Yani; sss yapabiliyorsan, bir şekilde zzz' da yapabilirsin. Şimdi kendimce uğraşıyorum ama seninle aynı durumu yapamıyorum tabiki Biraz uğraş, ses tellerin titrerse, zzzz da çıkar.

lancer dedigin gibi yaptım ancak ızzzz der gibi oluyor

Düzeldi mi hocam üniversiteyi bitirdiniz sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…