S10+ "Yolcu beraberi kaydedilen cihaz" ne demek?

hello_there

Hectopat
Daha fazla  
Uygun fiyattan ikinci el S10+ aldım. Bugün kargodan geldi her şeyi sağlamdı ancak IMEI numarasını kontrol ettiğimde şöyle bir yazıyla karşılaştım:
Durum: IMEI NUMARASI KAYITLI
Kaynak: Yolcu beraberi kaydedilen cihaz
Marka/Model Üretici: Samsung Korea, Pazar Adı: Galaxy S10+, Marka: Samsung, Model Bilgileri: SM-G975F/DS
2. IMEI numarasını sorguladığımda ise direkt kaynak bulunamadı yazısıyla karşılaştım. Satıcıya cihaz yurt içi mi diye sorduğumda evet demişti Bunların dışında herhangi bir sorun görmedim ama IMEI kaynak kısmı kafama takıldı. Kendi hattımla kullanabiliyorum. Aramalarda sorun yaşamadım. İleride patlar mı? Sizce iade etmeli miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılana göre cihaz yurt dışı. Gelen yolcu kendi pasaportuna kayıt etmiş olarak gözüküyor.

Hocam bu ifade yurtdışından getirilen cihazın pasaport ile kayıt yapıldığının göstergesidir. Herhangi bir sorun yok. Hayırlı olsun.

Bir iki güne hattın kesilir çünkü yeni yasaya göre kayıt ettiren kişinin üstüne kayıtlı bir numara gerekiyor sıkıntılı kısacası.
1 Haziran 2019 itibariyle IMEI kaydı yapılan telefonlar, sadece pasaport sahibinin adına kayıtlı olan hatlarla çalışabilecek. Yani sizin pasaportunuza kaydı yapılmış bir telefon, kardeşinizin veya bir başkasının adına kayıtlı bir SIM kartla çalışmaz.

Son düzenleme:
Kendi sim kartımla denedim. Kart annemin üzerine kayıtlı. Normal bir şekilde çalıştı. O yüzden kararsız kaldım. Dediğim gibi satıcı cihazın yurt içi olduğunu söylemişti, ben de normal yurt içi cihaz alır gibi aldım. Kayıtlıysa da satıcının üstüne kayıtlıdır. İleride sorun çıkar mı diyorsunuz
Yazılana göre cihaz yurt dışı. Gelen yolcu kendi pasaportuna kayıt etmiş olarak gözüküyor.
İleride sorun çıkartır mı. Mesela 3-4 ay sonra durduk yere kapanır mı

En son çıkan kanundan önce kayıt edildiyse sorun olmaz. Zaten başka sim takıp çalıştıysa ileride sorun olacağını sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…