S20 FE telefonun 1,5 yılda pil sağlığının %7 düşmesi nasıl?

737405

Picopat
Telefonum S20 FE Snapdragon 1,5 yıldır kullanıyorum.
Telefonumu sürekli %100'e kadar şarj ettim (uzun süre şarjda bırakmadım her ne kadar %100 olunca akım almayı durdursada arka plan etkinliği yüzünden %99 olacak ama 99-100 şarj döngüne kolay kolay sokmadım)
Samsung members üzerinden yaptığım tanılama.

Ve diğer tanılama.

25W süper hızlı şarj aleti ile şarj ettim

Demek ki Samsung pil konusunda da artık başarılı. En iyi telefon markası olabilir Samsung.

Apple'da lityum iyon pil kullanıyor ama burada bazı kullanıcıların paylaştığına bakılırsa pil sağlığı çok hızlı düşüyor.

Bana iyi gibi geldi hocam. Bende iphone 13 var 1 yılda pil sağlığı %11 düşmüş

Bir telefon aynı kullanım senaryosunda benzer ekran süresi veriyorsa ve saatlik bazda %'lik tüketimi aynı düzeyde tutabiliyorsa o cihazın bataryası iyi demektir. Members uygulamasında yazan %'lik kayıp kale alınacak bir değer değil. Samsung bu konuda Android tarafında açık ara en vasat üretici. Bende S20 FE kullanıyorum, üstelik daha 6 aylık. S20 FE ile hatta buna S23 gibi farklı Samsung cihazları da dahil edebiliriz. Samsung telefonlar asla stabil bir tüketim grafiği sunamıyor, şarj yüzdesi halen kalibre edilememiş durumda. Piyasada %5 şarjı kaldığı an eve gidene kadar boşta bekleri bırakın odaya gidip şarja takamadan kapanan başka bir üretici göremezsiniz. Yine diğer markaların aksine Samsung cihazlarda aynı kullanım senaryosunda bugün 8 saat ekran kullanım süresi alırken yarın 5 saati göremeyebilirsiniz. Hatta şarjınız %50'ye geldiğinde 3 saat olan ekran kullanım süreniz şarjının tamamen bittiğinde ise 4.5 saat civarında kalmış olabilir. Ben bu şarj tüketimi konusuna çok takıldım, Samsung uzaktan bağlanarak members üzerinden yaptığı incelemede bana sorunun Instagram ve Facebook kullanmam kaynaklı olduğunu söyledi. Çünkü dediklerine göre bu uygulamalar cihazın ısınmasına ve çok şarj tüketmesine sebep oluyormuş. Zaten bunu da kullanmayacaksak neden tırnak içinde s serisi cihaz aldık orasıda ayrı bir konu.

Apple'da lityum iyon pil kullanıyor ama burada bazı kullanıcıların paylaştığına bakılırsa pil sağlığı çok hızlı düşüyor.
İsterse en iyi pil olsun. Android olmadıktan sonra. Ancak satarım, parasına da Android cihaz alırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…