S20 FE'yi 5 Volt 3 Amper ile şarj etmek zarar verir mi?

toomanynights

Kilopat
Katılım
13 Mart 2016
Mesajlar
3.936
Makaleler
5
Çözümler
17
Kendi adaptöründe iki çıkış var 9 V 1.67 A (15 watt) ve 5 V 2 A (10 watt). Telefonu takınca 15 watt çıkışı alıyor ve hızlı şarj oluyor.
Şimdi ben arabaya yeni şarj aleti aldım ve bunun da iki çıkışı var. İkisi de 5 V ama biri 3 A öbürü 1 A. Ben 5 V 3 A ile şarj edince 15 watt olduğu için hızlı şarj moduna girmesi gerekiyor ama normal şarj moduna giriyor. Fakat hızlı şarj ile aşağı yukarı aynı hızda şarj oluyor. Yani 15 watt'ı 9V 1.67A değil de 5V 3A şeklinde alıyor. Bu telefonuma zarar verir mi?
@Yener K. Hocam bilirsiniz belki.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Zarar vereceğini sanmam. Her adaptör yine her cihazda hızlı şarj desteklemiyor.
 
Kendi adaptöründe iki çıkış var 9 V 1.67'a (15 watt) ve 5 V 2'a (10 watt). Telefonu takınca 15 watt çıkışı alıyor ve hızlı şarj oluyor.
Şimdi ben arabaya yeni şarj aleti aldım ve bunun da iki çıkışı var. İkisi de 5 V ama biri 3'a öbürü 1'a. Ben 5 V 3'a ile şarj edince 15 watt olduğu için hızlı şarj moduna girmesi gerekiyor ama normal şarj moduna giriyor. Fakat hızlı şarj ile aşağı yukarı aynı hızda şarj oluyor. Yani 15 Watt'ı 9V 1.67A değil de 5V 3A şeklinde alıyor. Bu telefonuma zarar verir mi?
@Yener K. Hocam bilirsiniz belki.

Zarar vermez, ama yavaş şarj olur.
 
Uzun yolda denedim, bir sıkıntı oluşmadı.
Aracın motoru açıkken ve kapalıyken çakmak girişi farklı voltajlar veriyor. Kapalıyken 11-12 arası voltaj verirken motor açıkken 13 voltaj kadar veriyor. Buna bağlı olarak şarj olma süresi değişiyor. Motor açıkken daha hızlı şarj oluyor. Bu aracın aküsüne bağlı sanırım. Tabi telefona her zaman 5 volt gönderiyor.
Voltaj değerini aldığım cihaz gösteriyor. Aldığım cihaz ise şu.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı