S20FE vs Redmi Note 12 Pro 5G

EfecanDurmaz

Centipat
Arkadaşlar ben telefon alacağım. İki telefonda hemen hemen aynı fiyatta. Sizce hangisini almalıyım? Günlük kullanım oyun vs için kullanacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Galaxy S20 FE.

Arkadaşlar ben telefon alacağım. İki telefonda hemen hemen aynı fiyatta. Sizce hangisini almalıyım? Günlük kullanım oyun vs için kullanacağım.

Reis yıllarca Xiaomi kullanmış birisi olarak 1 2 yıl sonra hep sorun yaşadım ve şunu anladım. Orta-alt model Xiaomi telefonlar gerçekten bozulmaya işte güncelleme sonrası fonksiyon yitirmeye çok müsait. Mesela bir güncelleme sonrası MI11LITE cep telefonumun kamerası birden bir de gitmişti garantiye yollamıştım garanti telefonu daha da bozunca mahkemelik oldum. 8 ayın sonunda kazandım şimdi telefonu bekliyorum. Bana ellerine MI11 Lite kalmadığını daha üst model vereceklerini söylediler neyse konu bu değil. Bu fiyat bandında kağıt üzerinde özellikleri iyi görüp de sakın Xiaomi alma. Çok pişman olursun. Hem ekran hem de kamera konusunda S20FE tekliyor Redmi'yi zaten. Emin olmamakla birlikte sadece Redmi işlemci konusunda günlük hayatta hissetmeyeceğin bir farkla önde. Bu yüzden direkt Samsung telefonu al düşünmeden hem dediğim sebeplerden hem de telefonu oyun için değil de kamera için alacaksan düşünme.

Xiaomi özellikle de Redmi serisi kesinlikle vasat.

Sen telefonunun güncel kalmasını isteyeceksin ama her güncelleme telefonu ağırlaştıracak, önceki sürüme dönmek isteyeceksin.

2 yıl sonra ilk günkü performansından eser kalmayacak, hemen ısınacak, donmalar ve kasmalar yaşanacak.

120 Hz ekranın olacak ama çoğu oyunlarda 90 FPS bile alamayacaksın.

Çok yüksek boyutlu bataryan olacak ama sistemin optimizasyon sorunları nedeniyle sana hiç dayanamayacak.

Redmi Note 12 Pro bile S20 FE derdi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Xiaomi yazılımdan çok kaybediyor ya. İlginç bir marka kendisi. Gündüz çekimlerindeki video veya fotoğraf kalitesi o kadar muazzam ki nasıl çektiğine ben bile inanamıyorum ama düşük ışık olunca tuşlu telefon gibi çekiyor.

4 yıl önce Redmi not8 aldım kendiliğinden bozuldu. 2300'e almıştım 2500 para aldım ( o zamanlar telefonun fiyatı ben aldıktan sonra 2800'e çıkmıştı zararım 300 TL). Sonra 2500'ün üstüne biraz para ekleyerek 3700 civarı MI11LITE aldım. 1yıl sorunsuz kullandım. Özellikle kamerası ve ekranından çok mutluydum. Sonra birdenbire bozuldu, garantiye gitti, garanti sonrası telefon Wi-Fi ve Bluetooth gibi özellikleri çalışmadı üstüne üstlük bendeki model 6 GB RAM versiyonuydu ama 8 GB RAM takmışlar. ( iyi bir durum gibi gözükebilir ama daha fazla donmaya başlamıştı tahminimce sahte RAM taktılar) bunu resmi garanti firması yaptı. Şu an telefon 12 13 bandında. Yani bana para iadesi yapsalar çok zarara girerdim o yüzden ısrarla yeni telefon istedim kısaca kardeşim 4 yıl için 2 Xiaomi telefon kullandım ve bunların sorunları vesaire toplam sürede 12 ay telefonsuz kaldım ( garantiye gitmesi, sonuçlanması, olayları açıklamak vesaire) Xiaomi pişmanlıktır özellikle orta alt segment. Zaten fazla paran varsa ya kaliteli Samsung S21 22 23 serisinden ya da iPhone 12 13 14 alırsın.

Aynı zamanda Türkiye'de garanti için seçtiği firmalar da çok kötü.

Yani bir tarafta SD 865 bir tarafta dimensty 1080 var ikisinde de OIS vs var S20FE daha iyi fakat güncellik anlamında Note 12 Pro 5G daha iyi ikisini de sallayıp para koyup POCO F4 mü alsam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…