S21FE 2. nesil pili gerçekten kötü mü?

Bütçe
13.500-16.400

mucahitkocak

Hectopat
Yer
Çankırı, Merkez
Daha fazla  
Arkadaşlar bütçem şu anlık 14bin, A35 128 GB almayı düşünüyorum. Bu telefonu 1 sene sonra değiştirmeyi düşünüyorum.

Telefonla çok uğraşan biri değilim. Telefondan oyun oynamam, biraz sosyal medya, WhatsApp ve telefon aramaları için kullanıyorum. Halihazırda kullandığım telefon iPhone 7, pili gerçekten zayıf ve üstüne üstlük pil sağlığı %83 o nedenle 1.5 saat anca gidiyor.
3 kere şarj ediyorum telefonu, yani günde 4.5 saat kullanan birisiyim. Bazı zamanlar en fazla 6 ya çıkıyor.

Not: S21FE 2. nesil ile A35 arasında 2.5k fiyat farkı var. Eğer S21FE 2. nesil alırsam 2.5-3 sene kullanırım.

S21FE 2. nesil ile A35 arasında kaldım. S21FE 2. nesil alırsam 2.5-3 sene kullanmayı düşünüyorum A35 alırsam pil konusunda sorun yaşamayacağım ortada ama S21FE alırsam ilk zamanlar sorun yaşamasamda 2 sene sonra yaşamaya başlamasından korkuyorum.

Okuduğum yazılarda anladığım kadarıyla S21FE 2. nesili 60Hz de kullanırsak bataryanın optimize edilmesinden sonra (Samsung telefonlar ilk başlarda şarjı az gider, 15-20 gün sonra batarya bizim kullanımımıza ayak uydurarak şarjı daha fazla gitmeye başlar.) 60Hz de 7-8 saat gittiğini söyleyenler var. 120Hz de ise 5-6 saat.
S21FE 2.nesil kullanan birisi durum böyle mi doğrularsa memnun olurum

Okuduğum yazılarda Max Hertz diye bir uygulamadan bahsedilmiş. Telefon video izlerken kendi kendine 120Hz'den 24Hz'e düşürüyor. (biz fark etmiyoruz görüntü akıcılığı aynı kalıyor)
yani sürekli 120Hz de çalışmadığından dolayı pili sürekli 120Hz kullanım durumuna göre daha fazla gidiyor.

A35'e nazaran daha premium cihaz kullanmış olurum.

Sizce pili beni üzer mi? Günde 5-6 saat bakan birisi olarak Max Hertz uygulaması ile beraber 7 saat şarjı gideceğini düşünürsek üzmez gibi geliyor.

Exynos'lu bir S21 FE kullanıcısı olarak. Kamerası güzel. Pil performansı bende 6 saat 6 buçuk arası alıyorum. Snapdragon olanlar biraz daha iyi gider diye düşünüyorum fakat hocam 1 sene sonra neden S23 FE ya da S24 FE düşünmüyorsunuz

Pardon bütçe kısmını görmemişim.

Hocam şu anda bütçem yok, normalde 24FE düşünüyordum veya biraz daha zorlayıp S24, ama şu anda imkanım yok. Seneye yazın sonlarına doğru veya 2026 başlarında o zamanın iyi bir cihazını almayı istiyorum.

Hocam pil olarak Samsung iyi bir marka çoğu kullanıcısı da memnun a serisinin son cihazları tutmaya başladı ben olsam S21FE alırım gönül rahatlığıyla kullanırım a serisinin zamanla yavaşladığını söyleyenler çok.

Hocam cihazınızı 60hz de mi kullanıyorsunuz yoksa sürekli 120hz mi?
Bu 6-6.5 saatlik ekran sürwsi Wi-fi Mobil veri karışımı mı?
Alvays on Display açık mı?

Aha linç yiyeceğim konu en sevdiğim. İnsanlar yazılımına ve sunduğu güncelleme garantisi nedeniyle Samsung almak istiyor ki çok mantıklı. Fakat a serisi ve m serisi cihazlar s serisi bir cihaz varken 3. hatta 4. plana atılmalı. Millete ne oldu anlamıyorum. Sırf bir güncelleme sözü geldi diye s serisi cihaz almak yerine a serisi cihaz almaya başladılar. Normalde 1-2 nesil eski alıp amiral gemisi tercih eden millet orta hatta orta-giriş segment telefona amiral gemisine yakın para ödüyor.
Zamanında şu anda kullandığım cihazı satın alırken(Realme GT2) S20FE ile karşılaştırıyordum(ben telefonları fiyatına bakarak kıyaslıyorum). Bu yüzden GT2 daha mantıklı bir cihaz olarak gözüküyordu ki 2 seneye yakın bir süredir kullanıyor cidden daha mantıklı bir cihaz. Ama millet üst segment veya orta-üst segment telefonlarla giriş segmenti telefonları kıyaslıyor cidden şaka gibi bir durum.

Hocam cihazınızı 60Hz de mi kullanıyorsunuz yoksa sürekli 120Hz mi?
Bu 6-6.5 saatlik ekran sürwsi Wi-Fi mobil veri karışımı mı?
Alvays on display açık mı?

Hocam bu cihazlar AMOLED oldugu icin Always on Display çok batarya yemez bir de 120Hz en fazla yarım saat 45 dk civarı kısar batarya ömrünü.

Hocam bu cihazlar AMOLED oldugu icin Always on Display çok batarya yemez bir de 120Hz en fazla yarım saat 45 dk civarı kısar batarya ömrünü.

Not iPhone 13 kullanıcı olarak söylüyorum göz zevki için 120Hz şiddetle öneririm IPhone'da çok belli olmuyor animasyonlardan ama Android'de Hz farkı bariz belli.

Hocam cihazınızı 60Hz de mi kullanıyorsunuz yoksa sürekli 120Hz mi?
Bu 6-6.5 saatlik ekran sürwsi Wi-Fi mobil veri karışımı mı?
Alvays on display açık mı?

Sürekil 120Hz kullanmanıza gerek yok. Genelde bütün markalarda otomatik ayarlaması için mod var. 60-120 arasında kendi belirliyor Hz'yi.

Son derece haklısınız hocam. Dediğiniz gibi A35 ile S21FE 2.Nesil’i karşılaştırmamız doğru değil, hem fiyatları aynı değil hem de segmentleri. Ben dediğim gibi A35 alırsam uzun süre kullanmam ama S21FE 2.Nesil’i biraz kullanırım. 2-3 seneye yakın. Kararsız kaldığım nokta S21FE 2.Nesil’in beni pil konusunda hayal kırıklığına uğratır mı uğratmaz mı? Yoksa seçimim hiç düşünmeden S21FE 2.Nesil olurdu zaten.

Hocam ben samsungun bu güne kadar pilde kötü olduğunu duymadım bence bu sorunun cevabını siz de biliyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…